Не беше направен анализ на епидемичната обстановка, не беше представен

...
Не беше направен анализ на епидемичната обстановка, не беше представен
Коментари Харесай

Д-р Първанова: Започнаха да излизат мръсните тайни за коронавируса

”Не беше изработен разбор на епидемиологичната конюнктура, не беше показан подобен. Нито отчет - нито начален, нито промеждутъчен, нито краен, в който отчет да излиза наяве какви са основанията на удължаването за епидемиологичната ситуацията. Беше единствено упоменато, че това ще даде право на министъра на опазването на здравето да издава заповеди, което е административно основание ”. Това съобщи доктор Антония Първанова.
Тя изясни пред телевизия Евроком, че броят на инфектираните нараства единствено като безспорен брой, само че в случай че се пресметна като % по отношение на броя на направените проби, ще се види, че няма основни промени в броя на болни през цялото време. Първанова разяснява, че процентите варират сред 3 и 5%.

" Определено няма повишение на броя на болни, има смяна в вида на хората, които са инфектирани ", счита експертът.

Д-р Първанова сподели, че част от мръсните секрети за ковид към този момент са почнали да излизат.

" В България може да чакаме извършени без търг публични поръчки. Би могло да се види, че има ползи цени на разнообразни типове защитни средства като маски, ръкавици, шлемове и т.н ", разясни тя.

Според нея членовете на Националния действен щаб към този момент са много изморени и са обект на рецензия. По думите й в дейностите им проличава липса на подготовка и опит.

" Много неща липсват, най-много липсва пояснение за какво този Щаб е основан като съвещателен орган към Министерски съвет, при изискване че имаше законодателство, което урежда въпроса за координацията сред всички институции в страната и министерствата. Можеше да се почерпи и интернационален опит. Можеше да не се вършат неточности на изпускане в самото начало на пандемията, да се създадат проби на хората, които имат недоволства ", безапелационна е Първанова.

Като най-голяма неточност, позволена от Щаба, тя дефинира подценяването на обстановката и всяването на суматоха.

" В медицината към момента не е извършен опит за страха като инструмент за ръководство на рецесии ", добави някогашният народен представител.

Тя разяснява и думите на шефа на НОЩ ген. Мутафчийски, който в изявление сподели, че чака " крепко да измрем ": " Мисля, че това е един прочувствен изблик, който с едно нормално опрощение и човешки думи " скърбя, изтощен съм, под напрежение съм, опасявам се, желая да ви опазя ", би трябвало да завърши. Всички ние чакахме един военачалник да се владее повече ", приключи доктор Антония Петрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР