Не беше лесно да се сдобиете с тази машина Емил

...
Не беше лесно да се сдобиете с тази машина Емил
Коментари Харесай

Вижте този Apple iMac със сензорен екран от 1999 гoдина

Не беше елементарно да се сдобиете с тази машина

Емил Василев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:05 | 08.10.2023

Какво съставлява израелската противоракетна система „ Железен купол “

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:20 | 08.10.2023

5 неща, които би трябвало да спрете да вършиме, в случай че карате кола с ръчна скоростна кутия

ТелефониСветослав Димитров - 16:45 | 07.10.2023

Това са топ 5 най-хубавите бюджетни смарт телефони за есента на 2023 г

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft от дълго време се хвали, че тъчскрийн опциите на преносимите компютри с Windows им дават преимущество пред устройствата Mac на Apple, само че наподобява, че в миналото в действителност е имало iMac със сензорен екран, макар че за елементарните консуматори не е било елементарно да се снабдят с него.

MacRumors оповестява, че през 1999 година компания, наречена Elo е произвеждала и продавала версии на iMac G3 със сензорен екран. Каналът в YouTube Michael MJD се е сдобил с първообраз на Elo iMac и го демонстрира в нов видеоклип, който може да видите по-долу.

iMac със сензорен екран се е продавал посредством програмата Value Added Reseller на Apple, при която Elo е купувала елементарни iMac G3 от Apple, конфигурирала е тъчскрийн датчик и ги е препродавала за потребление като интерактивни киоски.

Киоските със сензорен са извънредно известни и използвани в комерсиална среда. Много клиенти избират потреблението на интерактивни устройства, пред чакането да бъдат обслужени от чиновник.

Elo конфигурира своята технология iTouch touch-on-tube в машината, която употребява повърхностни акустични талази, с цел да дефинира къде някой допира екрана. Тя не е толкоз дружелюбна, колкото множеството модерни устройства, само че за 1999 година е доста впечатляваща.

Както беше упоменато във видеоклипа на Майкъл MJD, различен канал в YouTube, Action Retro, също прегледа iMac G3 със сензорен екран:

Слуховете, че Apple може да добави сензорни екрани към своите компютри и преносими компютри Mac се носят от години, само че компанията от дълго време е заела формалната позиция, че сензорните екрани и преносимите компютри не вървят ръка за ръка – вместо това Apple на драго сърце ще ви насочи към линията iPad, в случай че държите на тази функционалност. Въпреки това при започване на годината се появиха известия, съгласно които инженери на Apple интензивно се занимават с план за прибавяне на сензорни екрани към Mac компютрите.

Според анонимни хора, осведомени с плана, първите Mac-ове със сензорни екрани може да се появят през 2025 година като част от по-голямо възобновяване на MacBook Pro.

Покойният съосновател на Apple и някогашен основен изпълнителен шеф Стив Джобс беше изцяло срещу преносимите компютри, предлагащи тази функционалност.

„ Сензорните повърхности не желаят да бъдат отвесни, заради умората на ръцете, обвързвана със задържането на пръст върху екрана. “

каза той през 2010 година, оплаквайки се, че сходен дизайн е ергономично ужасяващ

Наследникът му Тим Кук повтори същото мнение през 2012 година, като съпостави сензорните екрани в преносимите компютри с комбинирането на тостер и ледник. Неотдавна старшият вицепрезидент на Apple Крейг Федериги съобщи, че „ не е последовател на сензорните екрани “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР