Не бързайте да изпращате Даниел Кормие в пенсия. През изминалата

...
Не бързайте да изпращате Даниел Кормие в пенсия. През изминалата
Коментари Харесай

Даниел Кормие премаза Волкан Йоздемир за два рунда

Не бързайте да изпращате Даниел Кормие в пенсия. През миналата вечер остарялото куче сподели, че към момента може да хапе и то съществено. Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория отбрани купата си по решителен метод след победа с механически нокаут над рисковия кандидат Волкан Йоздемир в съ-основната борба на събитието UFC 220, което се организира в "ТД Гардън " в Бостън, Масачузетс.

Йоздемир, който завоюва предходните си два дуела посредством нокаут в границите на една минута, още веднъж стартира срещата доста нападателно в опит да запише нова бърза победа, само че Кормие съумя да се защищити от бомбастичните му удари. В края на рунда първенецът откри своя главен късмет. Той съумя да записва тейкдаун от втория си опит и приложи захват за задушаване върху съперника си, само че Йоздемир беше избавен от гонга за края на рунда.

Края на първия рунд обаче като че ли беше началото на края. Кормие толкоз бе изтощил съперника си посредством своите непрекъснати клинчове и динамични комбинации, че още при започване на втората част съумя да стигне до нов тейкдаун без изключително доста компликации. В последна сметка Кормие съумя да притисне едната ръка на Йоздемир със своята горна част на тялото, а с двата си крайници улови другата ръка на своя конкурент и по този начин със свободната си дясна ръка стартира да пласира удари в главата на беззащитния Йоздемир, което принуди съдията Кевин Макдоналд да приключи срещата и да отсъди победа с механически нокаут за първенеца.

Кормие беше възобновен като първенец в полутежка категория на UFC през лятото, макар че загуби с ТКО от Джон Джоунс в UFC 214. След края на срещата обаче стана ясно, че Джоунс е дал позитивна допинг проба и борбата му с Кормие беше оповестена като несъстояла се. След края на срещата с Йоздемир Кормие беше доста прочувствен и съобщи, че в този момент към този момент се усеща като същински първенец, а не като подобен, които просто носи колана поради издънката на различен войник.

"Преминах през много неща. Чувствам се добре да изляза тук и да печеля борбата. Изгубих два пъти от Джон Джоунс. До доскоро не се усещах като същински първенец, тъй като той ме победи последния път, само че в този момент усещам, че отново завоювах купата на UFC ", съобщи Кормие.

Шампионът също похвали и своя конкурент Йоздемир, чийто връх спадна до 15-2.

"Доказах, че съм заслужен да бъда първенец, само че Волкан е войник на високо равнище. Оставям част от мен във всяка борба и усещам, че той може да вземе нещо от нашата среща ", съобщи Кормие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР