Не аз съм човекът и не БСП е партията, която

...
Не аз съм човекът и не БСП е партията, която
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Стоя зад думите си за „Телетол“

" Не аз съм индивидът и не Българска социалистическа партия е партията, която ще се поддадат на стопански напън. Стоя зад думите си за „ Телетол “ ". Това съобщи на конференция в централата на партията зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той изясни, че през вчерашния ден е бил публикуван до цялото управление на левицата и медии документ, наименуван " Покана за непринудено осъществяване ", от компания „ Телетол “ АД. По думите му, мотивът за тази покана е негово изказване през миналата седмица във връзка даването на събирането на ТОЛ такси на „ Телетол “. " Тогава авторитетни медии излязоха с материали, в които настояват, че в основата на тази компания стоят офшорни компании - 30% от капитала на „ Телетол “ е благосъстоятелност на " Инфосистемс Интернешънал " АД, чиито капитал е 100% благосъстоятелност на " Информикс " АД. При учредяването си " Информикс " е благосъстоятелност на кипърската офшорка " Октагон Инвестмънтс Лимитед ". Това е основата, за която и медиите говорите, и аз по-късно разясних ", изясни той. Свиленски съобщи, че публично упълномощеното лице, представляващо кипърската офшорка - Калоян Бойков Крумов, трансферира посредством джиросване акциите, благосъстоятелност на тази офшорка, на собствен родственик. Той добави, че същият Калоян и сега е в съвета на шефовете на „ Телетол “ дружно с певицата Лилана и индивидът, който желае моето премахване. " Вие преценете- в основата офшорна компания ли е или не. Няма да разреша българските превозвачи, които сякаш всички защитавахме по пакета Макрон, да бъдат заставени да отчисляват към компании, които в основата си имат офшорно присъединяване или офшорно минало и подставени лица ", разяснява той.

Свиленски акцентира, че в изпратеното писмо се желае: той да се извини; да бъде охулен и дисциплинарно осъден от управлението на БСП; да напусне парламента; обществено да опровергае това, което е коментирал и да помоли всички медии да заличат информацията в уеб страниците си. " Не единствено няма да направя всичко това, а заставам зад зад всяка дума, която съм споделил преди една седмица, която споделям в този момент и ще продължа да споделям и за в бъдеще. Българите би трябвало да знаят кой им събира парите, по какъв начин се резпределят тези пари и в кои компании отиват, при кои притежатели и кой харчи по този начин скъпите средства на българските жители ", безапелационен бе Свиленски.

" За повторно мастити предприемачи, милиардери от публични поръчки, раздадени от това държавно управление, се пробват да заплашват Българска социалистическа партия ", сподели зам.-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Той напомни, че първо са го създали 5 строителни компании. " Това са тези, които взеха 15 милиарда лева публичен запас поради обстоятелството, че Българска социалистическа партия е поискала инспекция на качеството на издигнатите от тях обекти ", разяснява Добрев и добави, че от през вчерашния ден имаме образец за качеството на строителството на пътища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР