Не алкохол, а вода за уста и клеева тинктура е

...
Не алкохол, а вода за уста и клеева тинктура е
Коментари Харесай

Военният, помлял три автомобила в Пловдив, не бил пиян, а се жабурил с вода за уста

Не алкохол, а вода за уста и клеева смес е пил военният, който преди година провокира мелето с три коли в Тракия. Това е разказал самия той, откакто е бил уволнен от армията, заяви trafficnews.bg.

Припомняме, че случаят стана в края на ноември предходната година пред блок 81 „ А”. Военният е ръководи форд, който се удря в БМВ, а по-късно в още два автомобила. Униформеният е тръгнал да бяга,но комшия го настигнал и върнал на местопроизшествието. Версията му е, че е изгубил надзор над колата, като се блъснал в БМВ, а по-късно в още два автомобила.

Между произшествието и идването на полицията военният чиновник влиза в скандал с част от хората, като за малко не се е стигнало до разпра. Той даже си разреши да предложи рушвет от 1000 лв. на очевидците, с цел да не викат полиция. Войникът бе пробван с дрегер, който сподели 0,96 промила. Веднага по-късно, виновникът за ПТП-то бе качен в патрул и откаран в болница за кръвни проучвания.

24 часа след ареста на военният, който е редови войник 3-ти клас, е разследван от комисия към поделението, в което е работел. По време на случая, боецът е трябвало да застъпи наряд от 15:00 часа.

След няколко месеца комисията е излязла със мнение, че редникът е нарушил два члена на закона за военната работа. Единият гласи, че боен няма права да ръководи МПС под влияние на алкохол, а другия – военнослужещ няма право да използва и да е използвал алкохол по време на работа. Така се е стигнало до наказване. То е било най-тежкото, а точно дисциплинарно наказване уволняване.

Заповедта за преустановяване на трудовите връзки на редника била обжалвана от последния. То е подал иск против поделението, в което е работил, като в жалбата е загатнал, че заповедта е противозаконна и нарушава правата му.

В правосъдно съвещание военният даже е оспорил фактическата конюнктура. В своя отбрана, той е разказал, че има проблеми с венците. Нещо повече-бил е на лекуване за парадонтит. Жабурел е устата си с листерин, както и клеева смес.

По време на правосъдно съвещание в Административен съд е била приложена и документите към самия арест и взетите проби за алкохол. Оказва се, че след теста на дрегер, посочил 0,97 промила, военният е изискал да даде и кръвна проба. Резултатът е бил 0,73 промила.

Магистратите са назначили правосъдно здравна експертиза. Оказва се, че с цел да се отрази вода за уста или смес на тестът за алкохол, то човек би трябвало да е надвишил сред 6 и 10 пъти дозата. Освен това и двата продукта не се гълтат след приложимост.

Според магистратите, даже редникът да е приемал медикаменти, то в случай че е задоволително порядъчен и виновен, не би следвало да кара, още повече на път за работа, освен това с въоръжение.

Така жалбата на боеца е останала без почитание. Административен съд поряза мераците му още веднъж да се завърне на работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР