НДК сменя осветлението в голяма част от пространствата си с

...
НДК сменя осветлението в голяма част от пространствата си с
Коментари Харесай

НДК сменя осветлението си

НДК сменя осветлението в огромна част от пространствата си с енергоспестяващо.

Централно предверие, полуетажите, терасата на Литературен клуб " Перото " и Билетен център от скоро са с ново, съвременно осветяване и ще харчат доста по-малко електрическа енергия .

Всички електрически тела са сменени с нови енергоспестяващи LED луни. По този метод НДК се трансформира в модерна социална постройка, виновна към опазването на ресурсите , която ще харчи доста по-малко електрическа енергия.

Всичките 620 нови осветителни тела придават искра на пространствата и основават въодушевление на феновете на вечерните културни прояви в Двореца.

Екипът на НДК се стреми да сътвори оптимално удобни условия за осъществяване на събитията в постройката, с цел да могат феновете да се насладят пълноценно на богатата стратегия в Двореца.

Във връзка с новата организация на достъпа до постройката, създаденият по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз вход А4 /откъм бул. / " Витоша " / се резервира като главен денонощен вход на НДК.

Вход Б2 /откъм " Моста на влюбените " / също ще действа 7 дни в седмицата от 08:00 до 20:00 часа .

 Плочките пред НДК не устояха до края на европредседателството
Плочките пред НДК не устояха до края на европредседателството

" Положението е разтърсено "

Припомня, че плочките пред НДК не за първи път стават стават мотив за неодобрение - в края на месец юни 2017 година, към абсурда с ремонта на НДК и уволнението на шефа на НДК Мирослав Боршош , водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че цялото председателство е сведено до ремонта на плочките пред НДК. По думите ѝ " поради едните плочки, пардон - поради едните публични поръчки ", в ГЕРБ са се скарали.

В края на предходната година с 250 събития у нас, с два теча и почистване по празниците, НДК посрещна Европредседателството . 45 милиона лв. коства ремонтът на НДК. Няма по-добро място в Европа сега , безапелационен бе тогава министърът на културата.

 Съдът върна обвиняването против Боршош
Съдът върна обвиняването против Боршош

Пропуски и неясноти в обвинителния акт

Припомняме, на 26 юни 2017 година, понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволни изпълнителния шеф на НДК Мирослав Боршош. Във вторник министър председателят Бойко Борисов го върна на поста .

Всички действия , свързани с преустройството, модернизацията и акомодацията на постройката на НДК за потребностите на председателството на Съвета на Европейски Съюз, са определяни и обсъждани в доста необятен формат , съобщи тогава някогашният вицепремиер за европредседателството Деница Златева.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха в пленарна зала, че въпросът би трябвало да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от Движение за права и свободи непосредствено съобщи , че съгласно него казусът е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата оповестиха, че са известени от ДАНС за нарушавания с бюджетни пари, отпуснати на НДК . Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

В сряда, 28 юни, от прокуратурата оповестиха, че са известени от ДАНС за н арушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК . Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

Същият ден от Българска социалистическа партия желаеха парламентарна комисия да ревизира протичащото се в НДК, където тече ремонт тъй като това е главната постройка, където ще заседават гостите на страната ни по време на нашето Европредседателство през 2018 година.

На брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че това са началните и работните обвинявания във връзка с Боршош, защото продължава анализът на изисканите и към този момент получени над 4000 контракта, които той е сключил в качеството си на изпълнителен шеф. Договорът, за който му е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност е за използването на лекия автомобил " Лексус ".

 Председателството ухае на рози пред НДК
Председателството ухае на рози пред НДК

Цветен килим-шевица украси площада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР