НДК не изостана зад театър София, който бе пионер в

...
НДК не изостана зад театър София, който бе пионер в
Коментари Харесай

НДК изнася програмата си в парка

НДК не изостана зад спектакъл " София ", който бе пионер в преместването на програмата си на открито съобразно новите коронавирусни действителности. Въпреки обещанията на управляващите, че скоро театралните и концертни зали ще проработят, културните институции у нас се ориентират за лятото към новите действителности - изнасяне на събитията под намерено небе. 

От 1 юни зад постройката на Националния замък на културата ще проработи покрита (понеже в София въпреки всичко се случва и да вали) платформа навън, на която ще се показват част от културните събития в афиша му, съобщиха от пресцентъра. 

На мултифункционалото пространство " Платформа А6 " ще се организират събития при спазването на всички противоепидемични ограничения, твърдят от НДК. Платформата с повърхност 1200 кв.м ще бъде построена в парка зад двореца, така наречен " Английски двор ", в непосредствена непосредственост до вход А6. Мястото предходната година беше тествано като лятна културна сцена навън, а в този момент ще се надгради и в място за осъществяване на всевъзможен вид събития, в това число конгресно-конферентни прояви, срещи, семинари, корпоративни събития и други

От НДК оповестяват още, че ще си партнират с сдруженията Joker Media Rental и Right Rental, които поемат финансовата и материалната инвестиция по платформата. " Платформа А6 " ще подкрепя и развиването на втора открита сцена - тази в подлеза пред входа на Театър " Азарян ", която също ще се трансформира в част от плана.

" Платформа А6 " ще има сцена с размери 18 на 6 м и чудесно техническо съоръжение, както и 360 места с нужната отдалеченост посред им.

НДК е дом на многочислени подиуми и културни пространства, които остават затворени към този момент два месеца и половина. Това са залите 1, 2 и 3 вътре в Двореца, спектакъл " Азарян " и Нов спектакъл - НДК, кино " Люмиер ", музикален клуб " Студио 5 "  и други

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР