-->  Създадено за Любопитно Модерно или важно е да се

...
-->  Създадено за Любопитно Модерно или важно е да се
Коментари Харесай

Модерно или важно е да се говори за имунитет?

 -->  Създадено за Любопитно Модерно или значимо е да се приказва за имунитет? Малко хора знаят да вземем за пример, че има разлика сред имуностимулация и имуномодулация 4 юни 2020, 09:58  Модерно или значимо е да се приказва за имунитет? Източник: iStock Photos/Getty Images
а се приказва за имунитета несъмнено е съвременно и точно това е тематиката на годината. Едновременно с това диалозите за имунната система са наложителни и значими, тъй като способността на тялото ни да устоява на външните закани е механизмът за оцеляване, който използваме най-вече и най-често в живота си. Грижата, знанията и мисълта за имунитета към този момент ще бъдат част от ежедневния ни обред, както миенето на зъбите и взимането на душ.

Интересът на хората към имуностимулаторите е голям, а информацията е в обилие. Ето най-важното, което би трябвало да знаем:

Малко хора знаят да вземем за пример, че има разлика сред имуностимулация и имуномодулация (или имунорегулация). Понятията звучат сходно, само че в действителност са доста разнообразни.

При стимулацията изкуствено подаваш сигнал на системите да работят повече и по-бързо, само че не и наложително вярно и без значение от това дали сега организма е под директна опасност или не. Модулацията обаче, значи основаване на баланс в тялото и подпомагането на вярната работа на комплицираните имунни процеси в тялото, тъй че те да бъдат допустимо най-ефективни, когато се срещнат с външна опасност. В природата оцелява не безусловно най-силният и интензивният, а по-скоро най-адаптивният. Затова е значимо не просто да желаеме „ повече “ от нашето тяло, а „ по-доброто “.

Как да оценим дали имунитетът ни работи вярно? Можем да се замислим какъв брой постоянно боледуваме в съпоставяне със средностатистическия българин. Разбира се, силите на организма ни може да бъдат разнообразни в другите интервали от живота ни, според от това дали сме под стрес, дали се храним добре или дали спим задоволително. Редно е да отчетем и болести, свързани с дефицити на имунната система, които изискват съществено лекуване.

От друга страна имунната ни система може да бъде и свръхактивна, т.е. когато имунитетът ни не работи вярно, в противен случай, той може да нападна даже личните ни здрави кафези и тъкани – тогава се диагностицират по този начин наречените автоимунни болести като множествена склероза, автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, диабет вид 1, систематичен лупус еритематозус, ревматоиден артрит и систематичен васкулит.

Видовете имунитет, въпреки и условно са: присъщ (неспецифичен) и добит (специфичен). Доскоро се считаше че вроденият имунитет не обезпечава задоволителна отбрана против вирусни и бактериални инфекции. Сега към този момент се знае, че той може да реализира мощна реакция и да управлява сполучливо една зараза, даже независимо. Но той няма характерно деяние и не има „ имунологична памет “, по този начин както добитият след контакт с даден патоген характерен имунитет. За да се оправим с всички провокации на средата, добитият и вроденият имунитет би трябвало да работят в стеснен синхрон.

Вроденият имунитет включва кафези, които са на първа линия за отбрана на организма – макрофаги и кафези естествени убийци (NK-клетки или Natural Killers). Макрофагите унищожават болестотворните микроорганизми като ги гълтам и реализират смилането им, а NK-клетките разпознават променената или вирусинфектирана клетка, прикрепят се към нея и унищожават мембраната й, а оттова и самата клетка.

Придобитият имунитет разчита главно на лимфоцитите. Те са високоспецифични и противодействат на тъй наречените антигени (от гръцки – който провокира противодействие), а реакцията против самият антиген се назовава имунен отговор. По време на дадена зараза, да вземем за пример, може да се генерират така наречен паметни лимфоцити, които запомнят, че тялото един път се е срещнало с дадения патоген и при повторна среща ще реагират по-бързо и дейно.

Вроденият и добитият имунитет работят дружно в името за салдото и модулацията вместо простата стимулация.

Има ли имуномодулатори?

Регулатпро Био е течен концентрат с имуномодулиращи свойства. Състои се от аминокиселини, ди-, три-, олигопептиди, полифеноли, флавоноиди, пептидоглюкани и пробиотични съставни елементи, получени посредством многостепенна каскадна ферментация на отгледани при сертифицирани био условия свежи плодове, зеленчуци, ядки и подправки. Каскадната ферментация е способ, патентован от немската компания Dr. Niedermeier Pharma през 2004г, учреден на действието на човешката храносмилателна система.

В дневната доза от 20 мл Регулатпро Био се съдържат най-ценните съставки на 12 кг плодове, зеленчуци, ядки и подправки, а с помощта на ниската си мулекулна маса, те могат да бъдат усвоени елементарно и бързо от организма ни. Това разрешава да се разгърне имунорегулиращия им и противовъзпалитен резултат.

Регулатпро Био е извънредно подобаващ както за възрастни, по този начин и за деца, тъй като е основан като 100% био артикул без добавена захар, консерванти, оцветители, алкохол, глутен. Активните съставни елементи в него са с ниско молекулно тегло и елементарно могат да се резорбират непосредствено през устната и тънкочревната лигавица. При първи признаци на простуда или вирусна зараза, целесъобразната за възрастовата група регулярна доза се утроява. Чрез банкет на Регулатпро можем елементарно да осигурим отличната работа на първата линия на защита против вируси и бактерии, с цел да може организма ни да ни отбрани по най-хубавия вероятен метод и да „ работи мъдро “.


 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  имунитет  -->  Създадено за Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  " Дойде ли втора вълна, няма да оцелеем "  Нов смъртен случай на доктор у нас Нов смъртен случай на доктор у нас  <br> <strong> Българин впечатли света: Борис Колев </strong>, който може да влезе в историята <br>
Българин впечатли света: Борис Колев , който може да влезе в историята
Последни  Модерно или значимо е да се приказва за имунитет?
Създадено за
Модерно или значимо е да се приказва за имунитет?  БЦЖ имунизацията ли избави България БЦЖ имунизацията ли избави България  <p>Баба Йовка: Една пенсия, все ще ги изгладувам</p> Баба Йовка: Една пенсия, все ще ги изгладувам  25 нови случая на ковид у нас за денонощието 25 нови случая на ковид у нас за денонощието  Борисов: Справихме се, благодаря на всички българи за дисциплината Борисов: Справихме се, благодаря на всички българи за...  Ослепителната Анджелина Джоли на 45! Ослепителната Анджелина Джоли на 45!  40 години затвор може да получи служителят на реда, умъртвил Джордж Флойд 40 години затвор може да получи служителят на реда, умъртвил Джордж...  <p>Конте гневен, <strong>европейски държави</strong> взеха решение да <strong>не отворят</strong> границите си за <strong>Италия</strong></p> Конте гневен, европейски страни взеха решение да не отворят...  Взрив избухна в цех край Пазарджик, има ранени Взрив избухна в цех край Пазарджик, има ранени  Защо е потребно да пием вода с лимон всеки ден Защо е потребно да пием вода с лимон всеки ден  Ford Fiesta 2017 Проучване: дребните коли са най-опасни  Хората рядко трансформират паролите си след пробив Хората рядко трансформират паролите си след пробив  Макс и Стефан Иванови Българи в Атлантика! С лодка ще доближат Бразилия  Кога ни чака стопляне и ще спрат ли преваляванията Кога ни чака стопляне и ще спрат ли преваляванията  Пентагонът се разгласи срещу потребление на армията против митингите Пентагонът се разгласи срещу потребление на армията против...  Тръмп: Не съм се крил в бункера, ревизирах го Тръмп: Не съм се крил в бункера, ревизирах го  Нов обвинен за изгубването на дребната Мади Маккан Нов обвинен за изгубването на дребната Мади Маккан  СЗО възобновява тестванията с хидроксихлорохин СЗО възобновява тестванията с хидроксихлорохин  Джок Полфрийман Искат обновяване на процеса против Джок Полфрийман  Министерство на външните работи: България извършва рекомендациите против корупцията Министерство на външните работи: България извършва рекомендациите против корупцията Всичко от през днешния ден Виц на деня Блондинка влиза в кафене с термос и пита кафеджията: - Извинете, този термос дали ще събере шест кафета? - Да, май ще събере тъкмо шест… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Кантарджиев: От щаба не се забавляваме с епидемията Кантарджиев: От щаба не се забавляваме с епидемията  Тръмп: Изпращам хиляди тежко въоръжени бойци Тръмп: Изпращам хиляди тежко въоръжени бойци  Веган-майката Елизабет Янева: живот на цялостни обороти  Тревога, хиляди скотски типове бягат към полюсите Тревога, хиляди скотски типове бягат към полюсите  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! " Водещи вести  Борисов: Справихме се, благодаря на всички българи за дисциплината Борисов: Справихме се, благодаря на всички българи за дисциплината  Взрив избухна в цех край Пазарджик, има ранени Взрив избухна в цех край Пазарджик, има ранени  <p>Баба Йовка: Една пенсия, все ще ги изгладувам</p> Забележителна жена подари цялата си пенсия на болничното заведение в Попово  БЦЖ имунизацията ли избави България БЦЖ имунизацията ли избави България  <p>Конте гневен, <strong>европейски държави</strong> взеха решение да <strong>не отворят</strong> границите си за <strong>Италия</strong></p> Politico: Конте гневен от решението на европейски страни да не отворят границите си за Италия  Ослепителната Анджелина Джоли на 45! Ослепителната Анджелина Джоли на 45!  Кога ни чака стопляне и ще спрат ли преваляванията Кога ни чака стопляне и ще спрат ли преваляванията  Защо е потребно да пием вода с лимон всеки ден Защо е потребно да пием вода с лимон всеки ден  Макс и Стефан Иванови Българи в Атлантика! С лодка ще доближат Бразилия  40 години затвор може да получи служителят на реда, умъртвил Джордж Флойд 40 години затвор може да получи служителят на реда, умъртвил Джордж Флойд  Ford Fiesta 2017 Проучване: дребните коли са най-опасни
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР