Здравното министерство предлага два алтернативни модела за бъдещето развитие на

...
Здравното министерство предлага два алтернативни модела за бъдещето развитие на
Коментари Харесай

Ананиев предлага два модела за здравеопазването ни



Здравното министерство предлага два различни модела за бъдещето развиване на опазването на здравето.

" Макар и просрочен този диалог в годините обратно имаме късмет дружно и взаимно да обсъдим нужните промени в здравната система, тъй че те да работят за българските пациенти и тези, които им оказват здравна помощ. Промяната е наложителна. Днес, ние ще предложим промени и ще стартираме полемика. Не приемайте нашите оферти като крайни.

Ананиев увери, че полемиката ще продължи задоволително дълго, колкото е нужно.

Той пое ангажимент, до момента в който не приключат дебатите, да не потегли по утъпкания административен път към Министерски съвет и Народното събрание.

" Искам да реализираме висока степен на единодушие и тогава да тръгнем по пътя на законодателните промени. "

С тези думи здравният министър Кирил Ананиев сложи началото на национална кръгла маса за бъдещето на опазването на здравето в България в НДК. В нея вземат участие пациенти, лекари и страна в лицето на здравното министерство, Народното събрание и Министерския съвет.

Нов вид надзор, конкуренция от страна на финансиращите органи - НЗОК и здравните застрахователи, унищожаване на нерегламентираните разноски и рационализация на българското опазване на здравето. Това са четирите основни думи, които са залегнали във разновидностите на министър Ананиев за нов здравноосигурителен модел.

 Заместващо или допълващо здравно обезпечаване - това е въпросът
Заместващо или допълващо здравно обезпечаване - това е въпросът

Да предлагаш нарастване на здравноосигурителната вноска в предизборна конюнктура е по-скоро опит за изследване на настройките, написа Милена Петкова

" Тези съществени принцип ще видите и усетите във разновидностите, които ще показва пред вас. Може да има рецензии към тях или да възникне и трети вид. Готови сме на градивен и почтен диалог в името на развиването на българското опазване на здравето ", сподели още Ананиев.

Според предлагането единият модел допуска НЗОК да финансира лекуването на пациентите до 700 лева, а над това сумата да се поема от здравната застраховка. За покриване на тези обезпечени 700 лева специалистите оферират 12 лева месечна здравна вноска, която да се разпределя още веднъж на обществен принцип.

Другият различен модел планува цялостна демонополизация на здравноосигурителния модел с НЗОК.

 Министерство на здравеопазването не споделя дали желае втора вноска за здраве Обновена
Министерство на здравеопазването не споделя дали желае втора вноска за здраве

Предвиждат втори наложителен фонд с 12 лева месечна вноска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР