Започва укрепване на ската над срутищата при 27-ми км на

...
Започва укрепване на ската над срутищата при 27-ми км на
Коментари Харесай

Започна укрепването на пътя към Рилския манастир



Започва подсилване на ската над срутищата при 27-ми км на път III-107 Рила - Рилски манастир .

Утре започва изрязването на дърветата над трите срутища и обрушването на скатовете от алпинисти . Дърветата ще се отстраняват от притежателя на гората - Рилският манастир.

След изработен през днешния ден оглед на терена е решено двете действия да се правят редом. След като приключи обрушването ще се инсталират и мрежите. Първоначалното подсилване се чака да завърши за период от два месеца .

В момента придвижването в права от 250 м по пътя до Рилския манастир се реализира в една лента . Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, а скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Преминаването е безвредно и водачите би трябвало да карат умерено.

Укрепителните действия няма да се правят в петък и в почивните дни - събота и неделя, когато Рилският манастир се посещава от повече туристи, поклонници и трафикът е по-интензивен . За да не се затруднява придвижването на 28 август /вторник/ - Голяма Богородица по остарял жанр, също няма да се подхващат ремонтни работи.

По време на укрепителните действия пътят ще се затваря отчасти за няколко часа , според от трафика и натовареността. Движението ще се контролира от " Пътна полиция ", като работата им ще бъде подкрепена от чиновници на Областното пътно ръководство - Кюстендил и от пътноподдържащата компания. Временните прекъсвания на придвижването ще бъдат съобразени с постоянните автобусни линии до Рилския манастир.

Екип от геодезисти работи върху набелязването на ограничения за дълготрайното решение на въпроса в този сектор. За укрепването на ската Агенция " Пътна инфраструктура " приготвя документи за пускане на социална поръчка за разработване на механически план и осъществяване на укрепителни и предпазни работи в сектора . Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР