"Язаки България", която произвежда автомобилни компоненти, спира производство в заводите

...
"Язаки България", която произвежда автомобилни компоненти, спира производство в заводите
Коментари Харесай

Спират работа заводите на Язаки в Димитровград, Сливен и Ямбол

"Язаки България ", която създава автомобилни съставни елементи, стопира произвеждане в заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април, оповестяват от компанията. Тези ограничения са взети в отговор на повишаващото се разпространяване на ковид COVID-19, в осъществяване на локалните и националните здравни разпореждания и ограничения за сигурност, както и на прекъсването на производството на транспортни средства и автентично съоръжение за коли от страна на доста клиенти на компанията.

Затварянето на завода в Димитровград оставя краткотрайно без работа към 2470 индивида. Около 2000 са заети в производството в Сливен и в Ямбол.

"Язаки България " ЕООД, което създава електрически съоръжения за коли, е отделение на японската компания "Язаки ". Дружеството е основано през 2006 година, когато се открива първия цех в Ямбол, а през идващите години са построени нови индустриални мощности в Сливен и при село Крепост (между Димитровград и Хасково). Предприятието създава съоръжения най-вече за колите "Форд Транзит ", "Рено Меган " и "Рено Сеник ", продавани на подразделенията на "Язаки " в Турция, Франция и Словакия. С 4470 чиновници предприятието е измежду най-големите частни работодатели в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР