Японската сонда Хаябуса-2 е детонирала експлозиви върху астероид. Идеята е

...
Японската сонда Хаябуса-2 е детонирала експлозиви върху астероид. Идеята е
Коментари Харесай

Японска сонда взриви астероид


Японската сонда Хаябуса-2 е детонирала експлозиви върху метеорит. Идеята е да се сътвори изкуствено кратер на метеорита прочут като Рюгу, оповестява Би Би Си. Ако интервенцията е сполучлива, както наподобява, то апарата ще се завърне с проби. Учените имат вяра, че тези проби може да оказа помощ да се разбере по какъв начин Земята и другите планети са основани в ранната Слънчева Система. Експлозивното устройство наречено Малък портативен удар (SCI) е бил пуснат от Хаябуса 2 в петък. 14 кг. Контейнер е бил цялостен с еластичен експлозив и е направил кратер с диаметър 10 м. Заради детонацията сондата се е преместила на 800 м. от Рюгу, с цел да бъде надалеч от гърмежа. Снимки от събитието дойдоха на земята в петък вечерта и демонстрираха разпилени парчета, което значи, че интервенцията е сполучлива. Хаябуса 2 ще се върне след няколко седмици, с цел да се опита да събере проби, които ще идват от вътрешността на метеорита. Астероидът Рюгу е малко под 1 километър в диаметър и обикаля слънцето по траектория на към 360 милиона километра от тази на Земята. Хаябуса 2 пътува до метеорита повече от три години. Предвидено е апаратът да се завърне на Земята през 2020 година Японската сонда Хаябуса-2 е детонирала експлозиви върху метеорит. Идеята е да се сътвори изкуствено кратер на метеорита прочут като Рюгу, оповестява Би Би Си. Ако интервенцията е сполучлива, както наподобява, то апарата ще се завърне с проби.
Учените имат вяра, че тези проби може да оказват помощ да се разбере по какъв начин Земята и другите планети са основани в ранната Слънчева Система. Експлозивното устройство наречено Малък портативен удар е бил пуснат от Хаябуса 2 в петък. 14-килограмовият резервоар е бил цялостен с еластичен експлозив и е направил кратер с диаметър 10 метра. Заради детонацията сондата се е преместила на 800 метра от Рюгу, с цел да бъде надалеч от гърмежа. Снимки от събитието дойдоха на земята в петък вечерта и демонстрираха разпилени парчета, което значи, че интервенцията е сполучлива.
Хаябуса 2 ще се върне след няколко седмици, с цел да се опита да събере проби, които ще идват от вътрешността на метеорита, написа БГНЕС. Астероидът Рюгу е малко под 1 километър в диаметър и обикаля слънцето по траектория на към 360 милиона километра от тази на Земята. Хаябуса 2 пътува до метеорита повече от три години. Предвидено е апаратът да се завърне на Земята през 2020 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР