Япония е ключов фактор в регионалната и международната политика. Тя

...
Япония е ключов фактор в регионалната и международната политика. Тя
Коментари Харесай

Цвета Караянчева пред император Акихито: България търси японски инвеститори

Япония е основен фактор в районната и интернационалната политика. Тя е третата стопанска система в света и на едно от челните места по софтуерни достижения и нововъведения. Стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Япония и ползите на България за привличане на вложения и софтуерно развиване са повода за предпочитаното място на българо-японските връзки във външната ни политика. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на аудиенцията си при Негово величество император Акихито. Българска делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на публично посещаване в Токио, заяви пресцентърът на Народното събрание.

Цвета Караянчева акцентира, че 2019 година ще е значима за двустранните връзки сред България и Япония, тъй като ще бъдат празнувани две годишнини - 110 години от началото на контактите сред двете страни и 80 години от определяне на дипломатическите връзки. "Те ще бъдат маркирани с богата културна стратегия и замяна на визити на високо ниво, което ще способства за по-нататъшното опознаване и доближаване на двата народа и ще даде подтик на двустранния продан във всички области от съвместен интерес ", добави ръководителят на Народното събрание.

"Българският народ обичайно храни дълбоки усеща на благосклонност и почитание към японския народ за неговото усърдие, приемливост и богата духовна просвета. Япония е извънредно известна в България със своята неповторима просвета, принос в международната цивилизация и стопански и софтуерни достижения ", акцентира Цвета Караянчева. Тя благодари за оказаното топло гостолюбие и внимание, което по думите й възприемаме като израз на почитание и на другарски усеща към България.

Председателят на Народното събрание оцени високо приноса за задълбочаването на разбирателството сред двете страни на визитите в България на Техни императорски величества император Акихито и императрица Мичико в качеството им на престолонаследник и брачна половинка през 1979 година, и на членове на императорското семейство. "Бихме приветствали визити в България на членове на императорското семейство, изключително в светлината на идните значими годишнини през 2019 година ", уточни Цвета Караянчева. По думите й основен фактор за подсилване на другарството и взаимното опознаване на локалните култури, традиции и обичаи е богатият културен и научен разговор. Караянчева изрази удовлетворение и от активизирането на съдействието в региона на науката и технологиите и благодари за отпусканите японски държавни стипендии за образование на наши студенти и специализанти.

По време на диалога бяха маркирани дейните връзки сред български и японски общини, постоянно обединени от признака на розата (Казанлък с Фукуяма, Пловдив с Окаяма и др.). "С интерес следим взаимоотношението сред двете ни страни по линия на японската самодейност за градове-домакини (host town initiative) за осъществяване на подготвителни лагери за Летните олимпийски игри през 2020 година ", уточни ръководителят на Народното събрание.
В състава на българската делегация са заместник-председателят на Групата за другарство България - Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР