Властта затяга отново мерките срещу коронавируса. Стадионите отново ще са

...
Властта затяга отново мерките срещу коронавируса. Стадионите отново ще са
Коментари Харесай

Затварят стадиони и барове, без сбирки на повече от 30 души


Властта стяга още веднъж ограниченията против ковид. Стадионите още веднъж ще са без аудитория, затварят се нощните питейни заведения и нощни заведения, а заведенията навън ще употребяват 50% от потенциала си. Това разгласи на ексклузивен брифинг здравният министър Кирил Ананиев.

Анализът, който направихме за последните 10 дни, демонстрира, че броят на носителите на ковид се усилва и мина сериозната точка от 200 души. Както дадох обещание, стигнем ли до това равнище на заразяване, ще би трябвало да възстановим някои от употребяваните до този миг ограничения. Този разбор сподели, че през идващите дни не чакаме да спадне броя на новите носители на ковид, дори може да има наклонност и за ново нарастване, предизвести Ананиев.

От няколко седмици отпаднаха много ограничения и тяхното отпадане беше обвързвано с желанието ни да върнем българските жители към естествения метод на живот, да свикнем, с това, че би трябвало да живеем при съществуването на ковид при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, най-много свързани с дисциплината, дистанцията, носене на маски, стерилизация и надзор. Гласувахме доверие на българските жители и публични и частни институции, които организират разнообразни мероприятия, добави министърът.

Ананиев изясни, че заповедта му за възбрана на визитите в нощни заведения и възбрана за аудитория на стадионите към този момент е реалност и ще влезе в деяние от среднощ.

В някои връзки имаме поддръжката на хората за възобновяване на някои от ограниченията. Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи се организират без аудитория, посочи той.

Забранени са още визити в нощни заведения, пиано питейни заведения, нощни клубове и заведения. Ако заведението е навън, то може да употребява 50 % от потенциала си при съблюдаване на отдалеченост от 1,5 метра. Новата заповед не разрешава и груповите празненства като сватби и балове с повече от 30 индивида, без значение дали са навън, или закрито.

Мерките ще работят до второ разпореждане.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР