Вчера финландската компания HMD Global – домът на телефоните на

...
Вчера финландската компания HMD Global – домът на телефоните на
Коментари Харесай

HDM Global набра 100 млн. долара инвестиии за развитие на бранда Nokia


 HDM Global набра 100 млн. $ инвестиии за развиване на марката Nokia

Вчера финландската компания HMD Global – домът на телефоните на Nokia – разгласи, че е набрала 100 млн. $ спомагателни вложения, с които ще разшири своите бизнес интервенции и ще финансира растежа си. С този ход компанията цели да си върне пазарната позиция на един от водещите международни производители. Този кръг на финансиране бе управителен от учредената в Женева Ginko Ventures посредством Alpha Ginko Ltd. с присъединяване на DMJ Asia Investment Opportunity Limited и Wonderful Stars Pte. Ltd., дъщерно сдружение на FIH Mobile Ltd.

„ Развълнувани сме от новата вълна вложители, които се причисляват към нашето странствуване, с цел да напишем дружно идната глава в историята на телефоните Nokia. Нашата упоритост е да доставяме страхотни смарт телефони, като оставаме правилни на финландките си корени и следваме традициите на марката Nokia. Стремим се да бъдем измежду най-хубавите на международния смарт телефон пазар, а триумфът до в този момент ни прави уверени в нашето развиване освен през 2018 година само че и отсега нататък, “ разяснява Флориан Сейше, основен изпълнителен шеф на HMD Global.

С последния кръг на финансиране настоящата пазарна оценка на HMD Global надвишава 1 милиард щатски $. HMD Global ще направи стратегически вложения за мащабиране на бързоразвиващите се бизнес интервенции. През 2018 година компанията също по този начин възнамерява да разшири доста портфолиото си от смарт телефони Nokia и да удвои обсега си на стратегическите пазари, като в същото време продължи да доставя нововъведения.

 HDM Global набра 100 млн. $ инвестиии за развиване на марката Nokia

Новото портфолио смарт телефони Nokia с Android се приема добре от потребителите, в това число от по-младото потомство, което е една от задачите на HMD. Към момента две трети от клиентите, които купуват телефони Nokia, са на възраст под 35г. Четири от всеки пет консуматори предлага Nokia смарт телефоните на своите другари и родственици. Сайтът Nokia.com е посетен над 150 000 000 пъти от януари 2017 до в този момент.

След Световния мобилен в Барселона през 2017г. финландската компания показа 16 нови устройства и световни партньорства с огромни промишлености, като Гугъл и ZEISS, дружно с дълготрайните стратегически връзки с Nokia и FIH. По време на конгреса в Барселона през 2018 HMD Global разгласи, че ще бъде главния международен сътрудник за водещата стратегия на Гугъл за Android - Android One, като цялото портфолио от смарт телефони Nokia се причисли към фамилията Android One.

„ Горди сме, че способстваме за идната фаза на телефоните Nokia и сполучливото финансиране в този капиталов кръг. За мен персонално, като човек привързан от дълго време с марката Nokia това премеждие е доста вълнуващо. От своите корени във Финландия HMD Global е избрала гъвкава тактика, която облагодетелства световните взаимоотношения и съдействието, с цел да реализира феноменалния си разтеж “, акцентира Жан-Франсоа Барил, основен изпълнителен шеф и създател на Ginko Ventures, член на борда на шефовете на HMD.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР