Вчера бе даден старт на втория вътрешен турнир по баскетбол

...
Вчера бе даден старт на втория вътрешен турнир по баскетбол
Коментари Харесай

Тридневен баскетболен празник за децата в Разград организира баскетболен клуб „Вълци“

Вчера бе даден старт на втория вътрешен шампионат по баскетбол на „ Вълци-Разград “. В рамките на 3 дни (17, 23 и 24 март) състезатели от 1 до 7 клас в школите в 5 разградски учебни заведения ще покажат уменията си.

Турнирът е част от дълготрайната тактика на клуба да дава поле за изява на допустимо най-вече деца и да построява баскетболна общественост, като по този метод върне баскетбола на спортната карта на града. В първия ден близо 100 деца от 3 до 5 клас премериха сили и извоюваха медали и купи.

Зала „ Лудогорец “ оживя от победоносните крясъци на децата и мощната поддръжка на родителите, които извършиха залата с наличие и страст. В края призовите места сграбчиха – при момчетата тимът на ОУ „ И.С.Тургенев “, следван от СУ „ Христо Ботев “ и ОУ „ Васил Левски “. На четвърто място е тимът на ОУ „ Никола Икономов “, а пети и шести се подредиха тимовете на ОУ „ Отец Паисий “ и ОУ „ Никола Икономов “ (втори отбор).

При девойките – сборният тим на ОУ „ Отец Паисий “, ОУ „ И.С.Тургенев “ и СУ „ Христо Ботев “ победи на финала, втори останаха ОУ „ Васил Левски “ и трети – ОУ „ Никола Икономов “. За всички участници бяха планувани и награди, с които треньорите желаят да насърчат децата да продължат да се трудят, с цел да бъде трудът им заплатен.

Това бе и първото взаимно събитие на „ Вълци-Разград “ и Фондация „ Обществен фонд за Разград “, които започват тригодишно партньорство за развиване на децата в Разград и основаване на събития, които да изпълнят качествено времето им. В рамките на първата година Фондация „ Обществен фонд за Разград “ ще отпусне безплатно 30 хил.лв., които ще подкрепят организацията на надпревари в школите и представителните тимове. Отвъд спортната активност, сътрудниците ще предизвикват и спомагателни интензивности и събития с фокус върху образованието и интелектуалното развиване на децата.

Турнирът продължава на 23 и 24 март и всички са добре пристигнали. Подкрепата и насърчаването имат страховит резултат върху увереността и израстването на децата, за които триумфът на този стадий е въпрос на създаване на самочувствие и убеденост. А те точно се градят посредством поддръжката и образеца, който възрастните дават на децата. Затова и екипът на „ Вълци “ кани всички искащи да посетят зала „ Лудогорец “, с цел да поддържат дребните баскетболисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР