В специално съобщение на Съвета на Европа, което бе премълчано

...
В специално съобщение на Съвета на Европа, което бе премълчано
Коментари Харесай

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня Миятович изригна срещу България в защита на репресираните разследващи журналисти!



В особено известие на Съвета на Европа, което бе недоизказано от българските "свободни " медии и публицисти се излага острата рецензия на комисарят по правата на индивида Дуня Миятович. Миятович остро подлага на критика управляващите в България за утежняването на свободата на медиите в България, непрозрачната медийна благосъстоятелност и финансирането на медиите.

Дуня Миятович обръща изключително внимание на заканите и тормозът върху проверяващите публицисти от властта в България. Тя уточни и един от механизмите за мачкане на свободни публицисти, а точно посредством правосъдни каузи, посредством които се цели затварянето на устата на дребното дръзнали да покажат истината публицисти.

Особено фрапантен образец докзаващ изказванията на комисарят Миятович е случая с журналиста Димитър Байрактаров, който е подложен на невиждани тормоз и репресии от страна на ръководителя на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева.

Припомняме, че Караянчева забрани позволява на журналиста в Народното събрание, защото задавал неуместни въпроси и тормозил с тях депутати. Караянчева стигна и доста по-далече в тоталитарните си похвати, като забрани на народен представител да притегли журналиста Димитър Байрактаров за нещатен помощник по законодателната активност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР