В София пред Паметника на революционерите от Македония, Одринско и

...
В София пред Паметника на революционерите от Македония, Одринско и
Коментари Харесай

ВМРО: Нямаме време за губене!

В София пред Паметника на революционерите от Македония, Одринско и Тракия се означиха 125 години от основаването на Вътрешна македонска революционна организация.

В словото си вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов съобщи, че от основаването си до в този момент организацията се бори за отстояването на историческата истина за българщината в Македония.

Нито един българин, където и да се намира по света, не трябва да бъде мачкан и да бъде каран принудително да се усеща различен с изключение на българин, отсече Каракачанов.

Той акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация твърдо се опълчва на опитите да ни наложат непознати, небългарски полезности и съобщи, че нямаме потребност от такива, тъй като разполагаме със свои: почитание към език, народ, семейство и татковина.

Всичко останало е на последващо място , безапелационен е вицепремиерът.

По отношение на ориентацията на Вътрешна македонска революционна организация той се базира на думите на Тодор Александров от 1920 година: " Вътрешна македонска революционна организация не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад, ни другаде, тя разчита най-вече на своите сили, не става оръжие никому и не ще разреши никой да си служи с нейното име и авторитет за персонални или други цели. Досега тя е посочила и ще потвърди това и в бъдеще, че в своите каузи изхожда от ползите на борческа Македония и българското племе ".

Каракачанов съобщи, че с влизането на Вътрешна македонска революционна организация в ръководството преди година и половина нещата стартират да се случват, само че не и с мечтаните темпове.

Лидерът на организацията е безапелационен, че вътрешнокоалиционните разправии са загуба на време и твърди, че Вътрешна македонска революционна организация продължава пътя, който е следвала в последните 125 година

Вървим самоуверено напред , съобщи Каракачанов.

Той приключи словото си с думите, че във Вътрешна македонска революционна организация не се влиза поради пост и полза. Водеща би трябвало да е българската национална идея.

 Снимка 385105
Източник:

Организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация и депутат от Обединените патриоти Юлиан Ангелов на собствен ред приказва пред събралото се голям брой за приемствеността на идеята и идеалите на Вътрешна македонска революционна организация.

Ангелов изрази задоволството си, че за годишнината на Вътрешна македонска революционна организация са се събрали българи освен от днешните граници на България, само че и от Западните околности, Македония, Украйна и Молдова.

Александър Гребенаров, ръководител на Македонския теоретичен институт, съобщи, че преди време никой не е предполагал, че шестимата създатели на Вътрешна македонска революционна организация ще раздрусат цялата Османска империя. Историкът напомни, че на първия правилник и устав на организацията написа " Български македоно-одрински революционни комитети ", което ясно дефинира какви хора са организирали и взели участие в Илинденското въстание и какви хора са живели по тези земи - българи.

На Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия бяха поднесени цветя и венци.

 Снимка 385097
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР