В София на 18 декември ще се състои премиерата на

...
В София на 18 декември ще се състои премиерата на
Коментари Харесай

Филмът за дядо Добри е отличен на United States Film Festival в Лос Анджелис


В София на 18 декември ще се състои премиерата на българо-германския биографичен филм за Дядо Добри - Светецът от Байлово, озаглавен "Тихият ангел ". Дни преди премиерата Филмът получи награден за „ Най-добър документален филм " на United States Film Festival в Лос Анджелис. Идеята за продукцията е на немската продуцентка Уте Еренберг.

Филмът е сниман в общо 5 страни, като с изключение на в България, подиуми са снимани и в Германия, Ватикана, Италия, Съединени американски щати. Работата по лентата стартира още през 2014 година Режисьор и един от продуцентите на "Тихият ангел " е Неди Джон Крос. Първоначално създателите мислят за къса версия, тъй като знаят, че Дядо Добри не обича обществените изяви.

Постепенно обаче те съумяват да завоюват доверието на възрастния покровител на църквата и бедните българи и историята се развива. Наяве излизат прекарванията на Дядо Добри, богати колкото палитрата на художник.

Във кино лентата за светеца от Байлова приказват щерка му Богдана,Йорданка Фандъкова, починалият проф. Божидар Димитров,Джан Бийзли, както и самият Цар Симеон II.
В лентата ще видите още хора чиито ориси са преплетени с тази на светеца, неповторими архивни фрагменти, както и неизлъчвани до момента откровения на Дядо Добри.

„ Предизвикателството да създадеш филм за човек като дядо Добри е огромно, тъй като все по-често хората приказват за добрини повече, от колкото мислят и работят с цел да се случат. Надяваме се да променим това, като покажем на света благородното завещание, което ни остави дядо Добри ", добавя режисьорът на лентата Неди Джон Крос.

Неди Джон Крос споделя, че във кино лентата е отделил особено място на България: „ Исках да показва родината ни пред лицето на света в положителната ѝ светлина, тази която в множеството случаи остава скрита. Всъщност ние сме популярен народ с вековна история. Имаме извънредно надарени и стойностни хора, а за дядо Добри, какво мога да кажа... Той е знак на положителното, милосърдието и смирението. Aз даже не съм чувал за различен подобен човек. Гордост е за всички нас, че този Човек е българин. И благодаря на Бог, че ни даде шанса да създадем филм за него ".

Филмът няма безусловно никаква комерсиална устременост, той има единствено една единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за същинския смисъл на живота. Ако успеем да накараме най-малко един човек да го направи, значи сме си свършили работата добре ", споделя Неди Джон Крос и добавя: „ А дядо Добри от Байлово, беше същинско знамение, тук на земята. Надявам се и имам вяра, че в най-скоро време той ще бъде канонизиран светец. Лично за мен, той и приживе беше подобен ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР