В навечерието на Деня на българската просвета и култура и

...
В навечерието на Деня на българската просвета и култура и
Коментари Харесай

В навечерието на Деня на българската писменост – как четат и пишат незрящите


 В навечерието на Деня на българската книжовност – по какъв начин четат и пишат незрящите

В навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност общественото дружество в областта на осведомителните технологии " БГАсист " отваря порти, с цел да покаже по какъв начин пишат и четат незрящите, какво е брайловата писменост и какви технологии употребяват хората с нарушено зрение.

Присъстващите ще имат опция да прочетат стихове на брайл и да се научат по какъв начин да изписват името си на писмеността. Също по този начин ще бъде демонстрирано по какъв начин незрящите четат книги. За тази цел те употребяват портативна камера, обвързвана с компютър, при което печатният текст се преобразува в диалект за секунди. Не на последно място посетителите ще могат и да се срещнат със профилирани технологии като екранните четци – стратегии, с помощта на които незрящите работят с компютри.

„ За по-смелите предлагаме разходка с бял бастун, първо в залата, а след това и на открито. В това странствуване ще ви съпътстват част от незрящите ни сътрудници. Вие просто би трябвало да излезете отвън линията си на комфорт и да усетите света с другите си сетива “, допълват от „ БГАсист. “

Събитието е ориентирано към всеки, който е подготвен да разшири личните си граници и повлияе на предразсъдъците на другите, за търсачите, любопитните, за усмихнатите и позитивните и за всички другари на " БГАсист ", означават уредниците. То ще се организира на 23 май 2019 година, четвъртък от 11.00 до 15.00 ч. в офиса на организация – гр. София, ул. Пиротска № 5, ет.2, Зала № 1 – вход от към улица Вашингтон, в постройката на Вътрешна македонска революционна организация.

" БГАсист " предлага хардуерни и софтуерни артикули, както и услуги, профилирани за хора със зрителни увреждания. Фирмата ни в никакъв случай не е разпределяла облага за своите притежатели, с цел да може да влага в активността си. Всички чиновници на компанията са хора с нарушено зрение, притежаващи страхотна експертиза и опит в областта на осведомителните технологии за незрящи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР