Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й

...
Унгария е изразила готовност да подкрепи България в по-нататъшните й
Коментари Харесай

Унгария подкрепя България в протеста срещу пакета Мобилност

Унгария е изразила подготвеност да поддържа България в по-нататъшните й старания срещу приемането на пакета "Мобилност - 1 " /т.нар. пакет "Макрон "/. Въпросът е разискван на работна среща сред вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто в границите на визитата му в България. И двамата министри са били единомислещи, че в този си тип пакетът "Мобилност " нарушава разпоредбите на европейския пазар, като за претекст се употребява въпросът със отбраната на обществените права на водачите.

"Ако един бизнес е по-конкурентоспособен от различен, в случай че българските и унгарските превозвачи да вземем за пример са по-конкурентоспособни, за какво те да не бъдат наемани в Европа ", е декларирала Екатерина Захариева.

"Ние считаме, че предложенията по пакета "Мобилност " са против европейските полезности и контракти. Това, което ни тревожи, е, че западноевропейците не одобряват, че има стопански сфери, където централноевропейците са по-конкурентоспособни ", е отбелязал Петер Сиярто.

На срещата е наранена и тематиката за Глобалния пакет на Организация на обединените нации за миграцията. Петер Сиярто е определил като положително решението на България към този момент да се въздържи от присъединение към документа и е подчертал, че въпросът с миграцията продължава да бъде от първостепенна значимост за Унгария. В този подтекст външният министър на Унгария е дал висока оценка на ефикасните дейности на страната ни за запазване на външната граница на Европейски Съюз против незаконната миграция и трафика на хора.

Петер Сиярто е отбелязал и интереса на Унгария да употребява природен газ от продължението на газопровода "Турски поток " през България и Сърбия, в случай че то бъде осъществено. Министър Захариева е подчертала, че България изследва тази опция, вложила е доста в своята газопреносна мрежа и се стреми към диверсификация на източниците на газ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР