Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството

...
Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата

Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на хубостта, означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на изложбата „ Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство “. Експозицията е част от откриващата стратегия на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019 " и е отдадена на 30-ата годишнина от рухването на Берлинската стена. Председателят на Народното събрание е в града във връзка формалното разкриване на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “.

Цвета Караянчева означи, че тази европейска самодейност дава опция повече хора да схванат за нашето културно-историческо завещание и да прославим още повече България. По думите й тя ще ни помогне да обогатим своите познания и индикатор за това е изложбата, която се открива през днешния ден – галерия за свободата, за Берлинската стена и уличното изкуство. Председателят на Народното събрание акцентира, че експозицията е и доказателство за това, че за изкуството няма граници. Тази стена, на която бяхме съвременници, падна и направи по този начин, че Източна Европа да тръгне по своя либерален път, добави още Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание благодари на кмета Иван Тотев и на неговия екип за голямата работа, която са свършили, и пожела всички посетители, които дойдат в Пловдив, да отнесат със себе си парченце от града, парченце от България.

Изложбата "Изкуство на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство " показва рисунки върху парчета от Берлинската стена, ситуирани на Римския стадион в Пловдив.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха по-късно на церемонията по формалното разкриване на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР