Тревожно отворено писмо публикуваха лични лекари от Търговище. Те отправят

...
Тревожно отворено писмо публикуваха лични лекари от Търговище. Те отправят
Коментари Харесай

Лекари в писмо: Мащабът на КОВИД е скрит, хората нямат пари за тестове


Тревожно отворено писмо разгласиха персонални лекари от Търговище. Те насочат апел управляващите да вземат съществени ограничения за ограничение на епидемията. Търговище е една от двете области в страната, в която заболеваемостта е най-висока. Въпреки това лекарите настояват, че същинският брой на инфектираните остава прикрит, тъй като хората нямат пари за проби.

" По данни на общопрактикуващите лекари в община Търговище е потвърдена скрита заболеваемост, която не влиза в формалната статистика, заради финансова неспособност на лицата да създадат PCR тест ", написа в писмото. Медиците желаят ръководителят на Областния действен щаб да ревизира какъв брой са издадените болнични листи през последните 3 седмици.

Лекарите показват, че " доболничната и болничната помощ са на ръба на физическото и психическо оцеляване ".

" Правилата, които се анонсират от Министерството на здравеопазването, свързани с дисциплинираност и отдалеченост, явно не дават резултат. Считаме, че в обстановка като тази в Търговище моментът на предварителна защита от дълго време не стои като тематика за коментар. Наша е отговорността да се грижим за живота и здравето на хората, Ваша е отговорността за вземането на решения ", се споделя в писмото на персоналните лекари.

Те оферират четири групи от ограничения:

- преустановяване на фамилните и фирмени тържества, прекъсване на визитите в нощни заведения и дискотеки;

- прекачване на образователния развой в отдалечена форма ( " заболеваемостта при децата е висока и заради липса на логаритъм за проучване още веднъж е в рубриката " скрита заболевамост " );

- предприемане на ограничаващи ограничения по отношение на предприятията - огнища на инфекцията;

- наложително носене на персонални защитни средства при визити на общински пазари и битаци.

Писмото е подписано от представители на три групови практики за първична здравна помощ - доктор Иво Иванов ( " Медика " ), доктор Светослав Стефанов ( " Хелиос " ) и доктор Дияна Баева ( " Вита " ).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР