Технологичният гигант Apple Inc. преговаря за закупуване на германското поделение

...
Технологичният гигант Apple Inc. преговаря за закупуване на германското поделение
Коментари Харесай

Apple преговаря за закупуване на германското поделение на Intel за смартфон модеми



Технологичният колос Apple Inc. договаря за закупуване на немското отделение на компанията Intel за мобилни (смартфон) модеми, оповестява уеб страницата TheInformation.com, цитирайки осведомени източници, съобщи БНР.

Евентуалната покупка може да помогне на опитите на Apple да създаде лична мрежа от пето потомство (5G) за своите смарт телефони iPhone.

Мобилният широколентов модем (смартфон модем) е тип модем, който разрешава на личен компютър или маршрутизатор да получават достъп до интернет посредством мобилна широколентова връзка, вместо да употребяват телефонни или кабелни телевизионни линии. Мобилен интернет консуматор може да се свърже с безжичен модем към безжичен интернет снабдител, с цел да получи достъп до интернет.

Според информацията, Intel обмисля да продаде на части модемния си бизнес, като Apple се интересува от най-сериозния бизнес, основан в Германия, защото Intel към този момент е закупил модемните интервенции на производителя на чипове Infineon. Източниците на The Information обаче допълват, че самата договорка може да се провали предвид на обстоятелството, че двете компании са в полемики от предходната година насам.

През предишния месец " Уолстрийт джърнъл " заяви, че Apple е преговарял с Intel за закупуване на части от нейния модемен бизнес, само че договарянията са завършили, откакто Apple съумя да реализира съглашение по отношение на разногласията за авторски права с производителя на полупроводникова техника Qualcomm.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР