Тази седмица Facebook обави нови ограничения, засягащи API-та. Тези промени

...
Тази седмица Facebook обави нови ограничения, засягащи API-та. Тези промени
Коментари Харесай

Facebook ограничава потребителските данни, до които разработчиците имат достъп




Тази седмица Фейсбук обави нови ограничавания, засягащи API-та. Тези промени целят да оказват помощ на разработчиците да основават приложения, като в същото време бъде обезпечена неприкосновеността на потребителските данни.

Тези промени включва отричане от някои принадлежности поради не толкоз необятното им потребление (включително Profile Expression Kit, Topic Search, Topic Insights and Topic Feed и Public Figure APIs). Социалната мрежа означи, че разработчиците ще се нуждаят от позволения за функционалностите в Page Public Content Access, които ще могат да се получат единствено посредством развой на прелиминарен обзор на приложението.

Прочетете още: Фейсбук още веднъж под прожекторите поради скандал с персонални данни

Компанията изисква всеки, който употребява Marketing API да ръководи и автоматизира своите реклами във Фейсбук, тъй че приложенията да бъдат авансово прегледани и утвърдени, а Lead Ads Retrieval и Live Video APIs ще се нуждаят от спомагателни позволения. В допълнение Фейсбук разрешава на разработчиците да пускат тестови запитвания през Graph API Explorer App, употребявайки свои лични тоукъни за достъп.

След абсурда с Cambridge Analytica обществената мрежа се пробва да ограничи данните, до които разработчиците имат достъп. По-рано компанията също по този начин разгласи, че се отхвърля от доста API-та, с цел да се понижи прехвърлянето на данни отвън Фейсбук.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР