Татяна започнала да се занимава с ръчно изработени неща след

...
Татяна започнала да се занимава с ръчно изработени неща след
Коментари Харесай

Уникалните кукли на дизайнерката Татяна Каменова се прочуха и в САЩ

Татяна почнала да се занимава с ръчно направени неща след раждането на сина си – нещо като терапия. Идеята за куклите пък се родила, откакто решила неотдавна да направи кукла за щерка си, само че в обществените мрежи моделът бързо се трансформирал в шлагер и заваляли поръчките.

Любимите играчки на децата си имат и документ с дата и час на раждане, а притежателите сами избират името и го вписват в персоналния документ на куклата. Така към този момент има кукли Мия, Лили, Иси, Бела, Таня, Мая и още доста други. Освен онлайн, скоро куклите ще се оферират и в няколко магазина. Татяна ще разгласи адресите им в уеб страницата си luxehandicraft.com

Последният модел е поръчан от софтуерна компания за колекционер в Съединените щати. Куклата е облечена с добруджанска носия, направена е единствено за два дни и през днешния ден към този момент пътува Зад Океана.

 Преди Коледа за там са отлетели общо 5 нейни „ сестри “, само че всичките спортно-елегантно или публично пременени. Куклата с добруджанската носия е поръчка от софтуерна компания и е подарък за американски клиент, чиито притежател е колекционер и събира обичайни предмети от разнообразни страни. Изработихме я дружно с моята майка. Крайният резултат ни хареса и в този момент желаеме да създадем серия от кукли с национални носии от разнообразни краища на България. Големината на неповторимите кукли е 25 см. Дрешките се смъкват, ръцете и краката са преносими, което я прави подобаваща за игра от децата. Цървулките на куклата са дело на татко ми. Избрахме да бъде с добруджанска носия, защото майка ми е детайлно осведомена с нея. Спазихме главните детайли и елементи от носията – шивици, пендари, мъниста, ресните по забрадката. Ризата е обшита с дантела. Престилката е направена от плата на доста остаряла същинска престилка, принадлежаща на баба ми “, описа пред bgtourism.bg Татяна Каменова.



Куклите са ръчно направени от текстил с заряд от силиконов пух. Всяка кукла е по самостоятелна поръчка с определен от клиента тоалет. Размерите са – 25-30 см, а тежестта – 150 гр. Косата им предстои на термична обработка до 180 градуса, а срокът за направа е до 10 работни дни.

Младата дизайнерка споделя, че най-трудната част от целия развой е намирането на материали за дрешките и косите на куклите. Идеята й е след време да сътвори академия, в която децата ще се учат по какъв начин да създават обичаните си играчки. Обмисля и вид, в който искащите могат да си поръчат кутия с материали и сами да си създадат своята кукла, само че това към момента е в областта на фантазиите.

Освен куклите, Татяна Каменова основава неповторими украшения за рожден ден, сватби или разнообразни мотиви, албуми, кутии, опаковки за сладкиши, топери и още доста красиви неща, които биха създали празника на всеки един паметен ден. Всички тези хубости можете да видите на уеб страницата luxehandicraft.com

Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР