Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест

...
Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест
Коментари Харесай

СЗО: Ваксините срещу Covid-19 няма да са достатъчни в следващите 3-6 месеца


Световната здравна организация предизвести, че през идващите три до шест месеца в международен мащаб няма да има задоволително ваксини против ковид, с цел да се предотврати ново повишаване броя на случаите, съобщи БНР.

„ Хората би трябвало да осъзнаят, че няма да имаме задоволително ваксини, с цел да предотвратим ново повишаване на броя на случаите най-малко три до шест месеца “, сподели през вчерашния ден шефът на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън на сесия от въпроси и отговори в Туитър.

От организацията показаха очакване първите ваксини в страните да са налични през второто или третото тримесечие на 2021 година Въпреки това „ стеснен брой ваксини могат да бъдат налице за високорискови групи още през първото тримесечие на 2021 г “.

Тъй като първите дози ще са лимитирани, ще би трябвало да се даде приоритет на уязвими групи като здравните служащи и възрастни хора.

От Световната здравна организация молиха спазването на подхванатите превантивните здравни ограничения да продължи, поради допустима нова вълна от болестта.

Същевременно изпълнителният шеф на американската фармацевтична компания „ Пфайзер “ прикани международните държавни управления да не бързат с отваряне на стопанските системи си, обнадеждени от упованията от разработваните ваксини. Според Алберт Бурла началните стадии в националните стратегии за имунизация евентуално ще окажат доста влияние, защото ще бъдат ориентирани към уязвими групи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР