Става ясно донякъде защо са ни такива мерките. Църквите и

...
Става ясно донякъде защо са ни такива мерките. Църквите и
Коментари Харесай

Борисов: На църква да идат само тези, които имат много голяма нужда


Става ясно ненапълно за какво са ни такива ограниченията. Църквите и манастирите не сме ги затваряли. Факт е, че нашите свещеници и владици вътре в храмовете се стараят и имаме уверението на всички, че по празниците всички ограничения ще бъдат вземани освен от полицията, само че и от духовните лица, персонално поповете ще упорстват за маски, шалове. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг с представители на Светия синод.

Много от владиците са си обезпечили маски, с цел да се раздават гратис на тези, които нямат. Заедно с Министерство на вътрешните работи ще се разпореди откакто извън ще се води службата, ще има опция да се направи тази отдалеченост, която и сега се прави, добави Борисов.

Призовавам българите да не отиват в този момент в църквите и манастирите, само че владиците ми споделиха, че има толкоз доста хора, които са в отчаяние, обезсърчение, да, има хиляди, които отиват поради традицията.

"Тях мога да ги прикани да не отиват. Църквите ще светят, ще си правят литургиите, камбаните ще бият, упованието и силата на народа е доста значимо и всеки един епископ пое ангажимент за хигиена, маски, разстояние, те самите ще приканват пред и вътре в храма тези, които ще дойдат, да съблюдават всичките тези ограничения, акцентира Борисов. На черква дано да вървят единствено тези, които имат доста огромна потребност от храма ", означи Борисов.

Да не се раздават върби, тъй като това всеобщо ще разнесе по домовете в случай че има малко болест. И те се съобразиха с това, за първи път в историята това ще го създадат свещениците. Правителството, Синодът и народът би трябвало да са доста, доста дисциплинирани, сподели още Борисов.

За да разхлабим ограниченията, колкото повече дисциплинирани ставаме, толкоз повече ще разхлабваме ограниченията. Ще спрем пазарите, да си създадат както е по магазините, ред за влизане и излизане. Да се създадат проекти за всяка черква, катедрала, сподели още Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР