Срещи нарече пловдивският художник Ангел Гешев новата си изложба, а

...
Срещи нарече пловдивският художник Ангел Гешев новата си изложба, а
Коментари Харесай

Пловдивският художник Ангел Гешев става на 57 години

" Срещи " назова пловдивският художник Ангел Гешев новата си галерия, а мотивът за нея съответствува и с мотива да почерпи приятели- на 26 февруари той става на 57 години. Букви, скални рисунки, претекстове от разнообразни времена, докоснали и въодушевили по някакъв метод художника, стават център на творбите му. " Глаголицата " на Ангел Гешев обиколи света, художникът от край време основава своите творби, повлияни от графичните знаци. Но освен, споделя той.

В най- новата му галерия в изложба " Арсенал арт " в Капана стилът му търси нови изяви, а странните рамки също способстват за своеобразното подстрекателство. От месеци Ангел Гешев ги търси, изкупува- това са рамки от началото на предишния век. От няколко години художникът сбъдва една своя фантазия, въпреки че към този момент почтено признава, че в случай че в този момент би трябвало да го направи, не би започнал- свое артпространство, галерия- заведение, място за срещи, за просвета. " Бих желал да си остана единствено създател ", споделя той.

Ангел Гешев живя 30 години отвън България, Изтокът прозира и в творчеството му, а на въпроса какво му даде Китай, дава отговор " Спокойствието ". Каквито и да са тегобите бармански и неволите на творчеството, той е един от най- спокойните и усмихнати хора на Пловдив. Но не му дава мира смяната на полезностите, тъгува за времето, когато Пловдив справедливо беше наименуван столица на художниците поради удивителните имена, които изпъкваха потомство след потомство още от 30-те години на ХХ век до пловдивската бохема от 60-те- Георги Божилов- Слона, Димитър Киров, Начо Културата, Йони Левиев... " Вече няма такива имена ", споделя индивидът, който откровено опита да възроди най-малко част от оня дух.
На 57 си пожелава да е здрав. За да има и нови изложения, и нови срещи- и на въздействия и направления, и на другари и времена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР