Спектакълът е с начален час 21 и е част от

...
Спектакълът е с начален час 21 и е част от
Коментари Харесай

Световният бас Карло Коломбара, носител на оперен Оскар 2016, се завръща във Варна за ролята на Атила

Спектакълът е с начален час 21 и е част от програмата на ММФ „ Варненско лято “ и опера в Летния спектакъл 2017. Спектакълът е Копродукция на Държавна опера Варна с Национална драма и опера Белград. Проект на Балканска оперна мрежа. „ Атила” 2017 е втората режисура на тази опера на варненска сцена, след първата през 2007 година

В ролята на Атила ще се превъплъти международни известният бас Карло Коломбара. Атила е една от коронните му функции. „ Тя е знакова за басови гласове като моя, дружно с функциите на Борис Годунов в едноименната опера на Мусоргски, Мефистофел в „ Мефистофел “ от Бойто, Мефистофел във „ Фауст “ от Гуно, Филип Втори в „ Дон Карлос “ от Верди. Дебютирах като Атила още през 1996 година в Sferisferio Theater в Мачерата с извънреден състав - Bruson, Guleghina, Giordani, под диригентството на Paolo Carignani. След това пях Атила в Санкт Гален, Виена, Женева, Катания, а през февруари тази година и в Модена с диригент Алдо Сизилло. Компактдиск със запис на този театър ще излезе идната година “, споделя звездата.

Миналата година той беше награден с отличето „ Oscar della Lirica " или Оперен Оскар, както още я назовават. Отличията бяха връчени в Китай, като националната китайска телевизия излъчи обилната гала по всички международни канали.

Освен Карло Коломбара в Атила, в ролята на Ецио ще пее баритонът Владимир Стоянов, който сега победи по най-престижните оперни подиуми. Световно известният баритон ще пее за първи път във Варна.

Партията на Одабела е поверена на примата на Варненската опера Линка Стоянова. В останалите функции: Бойко Цветанов, Христо Ганевски, Людмил Петров. Диригент Алдо Сизилло – Италия. Постановка Деян Миладинович - Сърбия
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР