„Софийска вода“ завърши един от стратегическите си проекти – увеличение

...
„Софийска вода“ завърши един от стратегическите си проекти – увеличение
Коментари Харесай

„Софийска вода“ завършва стратегически проект в с. Мърчаево


„ Софийска вода “ приключи един от стратегическите си планове – нарастване на подаваните водни количества в довеждащия тръбопровод за с. Мърчаево.

Предвид развиването на района в последните години, жителите на софийското село постоянно се сблъскваха с безводие, изключително през летните месеци, както и с понижено налягане на питейната вода. С подмяната на довеждащия тръбопровод ще бъдат обезпечени нужните водни количества за зареждане на селото и тези неудобства към този момент няма да бъдат на дневен ред.

Проектът за нов тръбопровод започва през миналата година, когато бяха подеменени 660 метра тръби, а това лято продължението е с нови 1 600 м. Проектът е на стойност 150 000 лева

„ Софийска вода “ възнамерява в идващите 2 години да осъществя план, който да обособи настрана водоснабдяване за с. Владая и с. Мърчаево, които все още се зареждат от общ тръбопровод. По този метод двете обитаеми места ще бъдат изцяло самостоятелни и доста ще бъде понижен рискът от безводие или понижено налягане на питейната вода.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР