След смяната на министъра на околната среда е една от

...
След смяната на министъра на околната среда е една от
Коментари Харесай

Атанас Костадинов: ВиК холдингът ще упражни контрол върху 60 % от операторите



" След промяната на министъра на околната среда е една от аргументите за вота на съмнение. Кризата има два проекта – незабавни ограничения и дълготрайния проблем. Да на незабавните ограничения. Остава огромният въпрос " за какво стигнахме до тук? ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по " Канал 3 " Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия.

" Вотът на съмнение е за 10-годишното ръководство в браншове вода, околна среда и въздух, което е позор за България. Ако бях зам.-министър при никакви условия не бих траял водоснабдяването от бент. " Студена " за промишлеността. Вероятно решението за " Белмекен " е най-хубавото ", сподели някогашният зам.-министър на екологията в два кабинета - на Станишев и на Орешарски.

" Трябва да се редуцира водоподаването от язовир " Студена ", да се резервира до нивото на екологичното равнище, 10 %, поетапно. Той не може да се изпълни дълготрайно. Предложението на ръководещите е краткосрочно, спешно ", сподели Костадинов.

" Не може в 21 век да не се съблюдава рамковата инструкция за ръководство на водите, да не се стопанисват на басейнов принцип. Не мисля, че основаването на холдинга е вярна стъпка. От 66 водно-стопански оператора, 36 нямат държавно присъединяване. Те са отвън обсега на този холдинг. 14 % са напълно държавна благосъстоятелност. Частни няма, концесионирането е единствено Софийска вода. Повечето са държавни и общински. Този холдинг ще упражни деяние върху 60 % от операторите. Да, обединен орган за ръководство на водите, само че не холдинг. Докато не се създадат тактики е безсмислено да правиш шапка на шапката. Дирекция " Води " е главния орган за ръководство на водите ", съобщи той.

Нено Димов не е единственяит виновен, 7 министерства имат връзки към урпавлянието на водите. Защо шефът на ВиК знаейки, че има проблем е изискал същите количества? Кой е възобновил разрешителното на индустриалните предприятия до 2029 г? Вземат се незабавни ограничения без да се оценят последващите дейности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР