След инцидента с една от автономните коли на Uber в

...
След инцидента с една от автономните коли на Uber в
Коментари Харесай

Uber подновява тестовете с автономни коли




След случая с една от самостоятелните коли на Uber в Темпъл, щата Аризона, компанията прекрати тестванията. Въведените промени обаче ще й разрешат да възобнови тестванията в Питсбърг и Сан Франциско през август. Миналия месец Uber означи, че работи в тясно съдействие с Националния ръб за транспортна сигурност, с цел да преразгледа своите практики във връзка с сигурността.

Сред измененията, които ще бъдат приложение, са няколко варианти за прекъсване при изключителни обстановки, като те ще подкрепят главната системата за самостоятелно шофиране. Също по този начин компанията възнамерява да върне втория водач за по-голяма сигурност. Полицейският отчет предходната седмица разкри, че при последния случай водачът е гледал Hulu. Преди Uber имаше по двама водачи в самостоятелните коли, които тестваше, само че предходната година практиката за втория пасажер беше прекъсната.

Uber ще отдели по-голямо внимание на симулациите за самостоятелно шофиране, променяйки метода, по който прави оценка работата на своите чиновници и разгласява информация за своя прогрес. Не на последно място компанията е отсранила въведените промени в софтуера, които бяха повода за това самостоятелните коли да пренебрегват някои от обектите по пътя.

Uber прекрати провеждането на проби в Аризона, а предишния месец кметът на Питсбърг посочи, че компанията ще би трябвало да се съгласи на някои условия, преди самостоятелните коли още веднъж да тръгнат по пътищата на града. Автономните транспортни средства няма да могат да карат с повече от 40 км в час, а когато кара човек, приложението на Uber ще предизвестява при превишаване на скоростта.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР