След дълги преговори и дискусии окончателно беше приет и потвърден

...
След дълги преговори и дискусии окончателно беше приет и потвърден
Коментари Харесай

България ще играе в квалификациите за Световното първенство по крикет

След дълги договаряния и полемики дефинитивно беше признат и доказан от Международната крикет федерация квалификационния цикъл на международното състезание за мъже по крикет Т20,което ще се организира през 2021 в Индия. Както е известно, ICC анулира всички квалификации за международните купи и шампионати през 2014 година. Оттогава националният тим на България не е взел участие в публични срещи, само че очевидно включването на този тип крикет в програмата на Олимпийските игри през 2028 година е мотив да се преоцени политиката на присъединяване в най-престижните международни конгреси, което е извънредно добра вест за нашия млад и освежен тим.

Квалификациите в зона „ Европа” ще се проведат в три квалификационни групи от май до юли тази година. Във всяка една група ще играят по осем тима всеки против всеки. Победителите в групите дружно с тима на „ Джърси” ще играят заключителен шампионат, след който първите два тима ще играят на финалите на Световната купа по Т20 през 2021 в Индия. Нашият тим е в група „ А”, мачовете от която ще се проведат в Мурсия (Испания) от 16 до 22 май. В групата с изключение на домакините са още Италия, Норвегия, Франция, Израел, Малта и Кипър. Фактът, че България е включена в тази квалификационна фаза е огромен триумф и е самопризнание от Международната централа за работата на нашата федерация в това направление. 62-fто място в международната класация за България от 2019 година направи страната ни единствената от този район на Европа с толкоз предно класиране в крикет Т20.

“Това е чудесна вест за крикет спорта в България. Направихме доста като федерация през последните години за развиването и не щеш ли ни предстоят доста влиятелни публични мачове, които ще легитимират страната ни пред необятната аудитория. Само за съпоставяне да споделя, че крикетът е третия по гледаемост спорт в света за предходната година. Вече започнахме работа по организацията и треньорското управление отпред с Бойко Иванов има за цел да селектира най-хубавите състезатели, които да станат част от националния ни тим. Ще утвърдим и проект за подготовката, контролни срещи и всичко належащо, с цел да имат момчетата самочувствие когато отидем в Испания. Вярвам, че там ще бъдем оптимално готови и конкурентоспособни. Трудни противници, тежък правилник, само че се завръщаме на международната крикет сцена, което е радващо за всички обичащи този спорт в България”, съобщи учредителят на БФКрикет проф. Николай Колев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР