Синдикалната федерация на служителите в МВР ще се включи в

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР ще се включи в
Коментари Харесай

Полицаи ще се включат в протеста на медицинските сестри



Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще се включи в националния митинг на медицинските експерти, проведен за 11 септември. В своя позиция федерацията декларира, че поддържа справедливите претенции на медицинските експерти. Те считат, че ниското в допълнение възнаграждение за нощен труд на хора, които избавят човешки животи е освен неприлично, само че и граничещо с унижението.

„ Идентично е възнаграждението и на българските служители на реда и пожарникари, което слага за следващ път под подозрение, до каква степен бранш „ Сигурност “ и работещите в него са приоритет за държавното управление на Република България “, се показва още в позицията на федерацията.



От организацията декларират, че е извънредно време минималното в допълнение заплащане за нощен труд да бъде обновено и да бъде променено националното законодателство. От Синдиката приканват всички свои членове, които имат опция да се причислят, да поддържат митинга на медицинските експерти.

Медицинските сестри упорстват за почтено възнаграждение на труда им. Искат в груповия трудов контракт да се запише минимална стартова заплата не по-малка от две минимални работни заплати за страната (1120 лева). Сестрите стачкуват и за по- високо възнаграждение на нощните им наряди, както на работата в реанимация и при тежки условия.

Mедиците възобновяват митингите си след уволнението на една от лидерките им Мая Илиева. Илиева беше дисциплинарно уволнена от болница „ Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда” в София. Според нея повода е, че е станала неуместна и е провокирала инспекции в болничното заведение. Работодателят й обаче твърди, че не е спазвала отговорностите си.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР