Що се касае за програмен кабинет, аз смятам, че към

...
Що се касае за програмен кабинет, аз смятам, че към
Коментари Харесай

Цветанов разчита на Станишев да върне проевропейската визия на БСП за България

Що се касае за програмен кабинет, аз считам, че към сегашния миг имаме парламентарно болшинство. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на словото на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и концепцията му за програмен кабинет за ускорено развиване на страната.

"В немалка част от законопроекти, които не са част от управническата стратегия и не са в съдружното съглашение, ГЕРБ получава парламентарна поддръжка и от опозицията. Това демонстрира национално отговорно държание на някои парламентарни групи от опозицията ", изясни Цветанов.

Попитан за думите на Доган, че би трябвало да се направи нужното ръководещите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия Цветанов съобщи: "В момента болшинството има съответната социална поддръжка и считам, че евроизборите могат да бъдат един отзив за тези думи на Ахмед Доган. Аз съм уверен, че ГЕРБ ще има добър избирателен резултат, тъй като съм уверен, че демократично мислещите български жители осъзнават значимостта да бъдем част от обединена и мощна Европа ". По думите му Европейски Съюз няма опция. За нас да сме част от мощното европейско семейство на ЕНП е гаранция за триумфа на Европа и за триумфа на България, означи той, представен от Българска телеграфна агенция.

"С гласувания в българския парламент по доста от тематиките ние сме реализирали тъкмо народен консенсус. Друг е въпросът, че Движение за права и свободи имат може би повече национално отговорно държание на моменти в сравнение с Българска социалистическа партия ", съобщи Цветанов. По думите му в доста случаи Българска социалистическа партия се разграничава от политически решения на европейските социалисти. Според него има конфликт сред националното и европейското политическо семейство на социалистите. Докато при Движение за права и свободи няма разминаване на решенията с АЛДЕ.

"ГЕРБ по същия метод - кореспондираме с решенията на ЕНП, и аз съм уверен, че в идващите европейски избори доста е значимо какъв ще бъде резултатът на систематичните партии и на тези съществени политически фамилии. Да имаме вяра, че Сергей Станишев ще бъде индивидът, който фактически ще може да промени метода и да върне проевропейската визия на Българска социалистическа партия за България ", разяснява той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР