„Ще си върнем България! Не на страха! Мутри –вън!“ С

...
„Ще си върнем България! Не на страха! Мутри –вън!“ С
Коментари Харесай

Радев слезе при народа: Да си върнем България!


„ Ще си върнем България! Не на страха! Мутри –вън! “ С този апел президентът Румен Радев излезе при хилядите, събрали се пред президенството на митинг в отбрана на демокрацията. Хората му дадоха отговор с апел за оставка на държавното управление.

„ Благодаря на всички, които са през днешния ден тук, виждам хора от всички политически групи, млади и остарели, всевъзможни хора. Българската мафия реализира невъзможното – сплоти почтените хора против себе си. От всички вас зависи да изгоним мафията от изпълнителната власт “, разгласи Радев. До него бе и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На митинга се събраха хиляди недоволни от мутренското ръководство и бруталните способи на прокуратурата против демокрацията и институциите в България. Има последователи и на леви, и на десни партии, представители на неправителствения бранш, правозащитни организации.

“Да изпъдим мафията от прокуратурата, която мафията употребява по най-безпардонен метод за собствен щити за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, тъй като доста българи търпяхте “, безапелационен бе Румен Радев.

„ Днес гневът ви се излива на площада, тъй като прекалено много търпяхте лъжите от екрана “, обърна се президентът към народа.

„ От лъжите, от грабежа, гневът от всичко това, което прокуди два милиона българи зад граница. Това е борба за достолепието, за децата, за бъдещето ни, за природата ни “, продължи президентът.

„ За свободна, съвременна и европейска България. В тази борба ще бъдем дружно всички, които милеем за България. Искам да ви напомня думите на арбитър Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предходна специалност: „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “, бе посланието на президента.

„ Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!!”, приключи Радев..

Припомняме, че по-рано през днешния ден прокурори влязоха в постройката на президентството и направиха обиски на два кабинета – на Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и на съветника по сигурността Илия Милушев.

Протестът е против опитите всички институции да се подчиняват на един център на мафиотски структури и е под мотото “Да защитим демокрацията”.

Според уредниците на митинга той е в “защита на президентската институция и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на настоящия мутренски модел на управление”.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР