Шестима българи са се оказали в епицентъра на атентатите, които

...
Шестима българи са се оказали в епицентъра на атентатите, които
Коментари Харесай

Шестима българи сред кървавия ад в Шри Ланка

Шестима българи са се оказали в епицентъра на атентатите, които окървавиха католическия Великден в Шри Ланка. Сънародниците ни са един от потърпевшите хотели - Shangri La Hotel, само че са в сигурност, увериха от Външно министерство. Те са в непрекъсната връзка с посолството ни в Делхи и при нужда ще получат цялостно подпомагане.
По информация на задачата ни в Индия към 12:00 ч. няма данни за потърпевши български жители при терористичните офанзиви в три църкви и три хотела в Шри Ланка. Взривни устройства бяха задействани в църквите Kochikade Church, Katuwapitiya Church и Church in Batticaloa, както и в хотелите Shangri La hotel, Cinnamon Grand Hotel и Kingsbury Hotel.
След нови два гърмежа жертвите към този момент са 185 души, от които 35 са чужденци, оповестиха междувремено международните организации.
Посолството на Република България в Делхи е в непрекъснат контакт по линия на локалното консулско съдействие с посолството на страните от Европейски Съюз в Делхи, където се подава настояща информация от Коломбо, в тази частност и от Делегацията на Европейския Съюз (ДЕС).
Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да проявават нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.
При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при изключителна обстановка и в отвън работно време на тел.: + 91 9910999498.
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР