Шефът на съдиите в българския футбол Йордан Сталев коментира

  Шефът на съдиите в българския футбол Йордан Сталев коментира ...

Шефът на съдиите ни се изцепи: Нашите рефери са по-добри от чуждите.

 
Шефът на съдиите в българския футбол Йордан Сталев коментира впечатленията си от нивото на реферите от началото на шампионата в Първа лига.

"Да ви кажа честно, доволен съм от това, което виждам от съдиите, добре подготвени, физически и кондиционно, има и минимални забележки, в целия свят е така, при нас тези грешки са малко, в сравнение с мачовете, които минаха", каза Сталев пред "Дарик". 

"Съдията е прав, Божидар Чорбаджийски се опитва да играе с ръката, използвайки я като оръжие, това е точният термин, това е червен картон. Тук трябва да отчетем дали ръката е свита в юмрук или е отворена", коментира той казуса с изгонването на защитника на ЦСКА срещу Копенхаген.

"Ставров е прав, нарушението се извършва на границата на наказателното поле, може да поспорим в тази ситуация. Човешкото око няма такива способности да си стопира всяка една ситуация. Трябва много пъти да се види повторението, аз заставам зад решението на съдията. Те са взели правилното решение. Водил е много мачове, ще му гласуваме доверие, докато се справя", добави Сталев относно положението за дузпата на Дунав - Левски.

"Целта на Комисията е важните грешки, които влияят на резултатите от мачовете, да ги няма. Асистентът на двубоя между Етър и Черно море, който сбърка при попадение за Черно море, ще бъде наказан и скоро няма да бъде в нарядите на Първа лига. Качеството на нашите съдии е по-високо от чуждите рефери, това може само да ме радва, тъй като аз съм шеф на съдиите", завърши бившият рефер.

 

Източник: gol.bg