Същата фирма, сондирала незаконно по бъдещата отсечка от магистрала Струма

...
Същата фирма, сондирала незаконно по бъдещата отсечка от магистрала Струма
Коментари Харесай

След незаконни сондажи, същата фирма иска да строи отсечка оТ АМ сТРУМА



Същата компания, сондирала нелегално по бъдещата права от автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, е измежду претендентите да строят трасето. Това съобщи шефът на " Пътпроект - 2000 " инж. Любен Симеонов, представен от bTV.

Прокарването на краткотрайни пътища и сондажи без знанието на институциите стартират един месец преди Агенция " Пътна инфраструктура " да разгласи публичната поръчка. След като търгът е открит, компанията, която пое отговорност за тях, подава оферта за присъединяване в него.
 АПИ отхвърля да има общо със сондажи в Кресненското дефиле
АПИ отхвърля да има общо със сондажи в Кресненското дефиле

Към момента няма определени реализатори и подписани контракти

" Няма по какъв начин аз или АПИ да знае кой в какви консорциуми взе участие. Когато стартира да работи тръжната комисия, тя ще си реши има ли спор на ползи, няма ли ", призна инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ.

Той добави, че никой от управлението на организацията не се е намесвал в тръжната процедура.

От АПИ ревизират и друго разминаване , което bTV сподели. Документите сочат, че компанията на инж. Симеонов е правила сондажи и преди страната изобщо да е оповестила публичната поръчка за абстрактен план.
 Сигнализират за противозаконни сондажи по трасето на Автомагистрала
Сигнализират за противозаконни сондажи по трасето на Автомагистрала " Струма "

Съмнения за опорочаване на публичната поръчка за Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле

Преди дни беше обявено, че Агенция " Пътна инфраструктура " не е възлагала осъществяването на никакви действия по трасето на лот 3.2 от Автомагистрала " Струма " - сред Крупник и Кресна, свързани с осъществяването на сондажи, прокарването на краткотрайни пътища или на каквото и да било друго.

Това се показва в позиция, разпратена до медиите от Агенцията откакто от фондация " Антикорупционен фонд " (АКФ) алармира за противозаконни действия по трасето в непосредствена непосредственост до трасето на бъдещата Автомагистрала " Струма " (лот 3.2.2.)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР