Русия изпрати самолет до САЩ с медицинско оборудване и маски

...
Русия изпрати самолет до САЩ с медицинско оборудване и маски
Коментари Харесай

САЩ получава помощ от Русия за справянето с коронавирус



Русия изпрати аероплан до Съединени американски щати с здравно съоръжение и маски за лице, заяви съветското министерство на защитата. Споразумение за даването на тази помощ беше реализирано в понеделник по време на телефонен диалог сред съветския президент Владимир Путин и американския водач Доналд Тръмп.

Коронавирусът в Съединени американски щати продължава да се популяризира бързо: съгласно последните данни броят на инфектираните е 189,5 хиляди, което е съвсем два и половина пъти повече, в сравнение с в Китай, където в края на предходната година е записано първото огнище, след което коронавирусът стартира да се популяризира на целия свят. Според университета Джон Хопкинс общият брой на смъртните случаи в Съединените щати надвиши 4 хиляди, 7.1 хиляди души се възвърнаха.

Според прогнозата на координатора на Белия дом за битка с разпространяването на ковид Deborah Birks, от 100 хиляди до 200 хиляди души могат да станат жертви на зараза в Съединени американски щати. Както американският президент Доналд Тръмп сподели във вторник, те би трябвало да преминат през „ доста сложни две седмици “, след което жителите ще могат да „ видят същинската светлина в края на тунела “.

Междувременно, както заяви Ройтерс, базирайки се на източници в Министерството на вътрешната сигурност, в Съединени американски щати националния стратегически запас съвсем не е изчерпал персонални защитни средства като респиратори, маски за лице, медицински ръкавици и халати.
Американските управляващи чакат идването на самолета с съветска помощ в сряда. Той ще достави персонални защитни средства и медицински консумативи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР