Регионалният исторически музей в Шумен отваря триетажната възрожденска къща “Авшарян”

...
Регионалният исторически музей в Шумен отваря триетажната възрожденска къща “Авшарян”
Коментари Харесай

Музеят на годината става детска занималня



Регионалният исторически музей в Шумен отваря триетажната възрожденска къща “Авшарян” за летни занимания на деца. В комплекса е подредена атрактивната експозиция “Градски обичай от края на XIX до 30-те години на XX век” и за нея той завоюва наградата “Музей на годината”.

От понеделник за 2 часа всеки ден дребните гости могат да гостуват на комплекса, а таксата за заниманията е 2 лв., оповестяват от Историческия музей. Децата ще могат да се срещнат от близко с къщата на производителя и търговец на килими Ованес Авшарян и да вземат участие в просветителни и креативен занимания. Темите са свързани с бита и културата на българите с акцент върху изменението на българската къща. С навиците и обичаите в предишното, новостите в градския обичай през XX век и навлизането на вносни мебели, занаятите и търговията. Към всяко занимание е планувана опция децата да оцветят, рисуват, да създават предмети и да усвояват нови умения.

Ваканцията в музея ще продължи до края на месеца. Това е обичайната самодейност на шуменските историци, само че за първи път хазаин ще бъде комплекс “Авшарян”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР