Работниците от Софийската опера и балет, написали Локо София в

...
Работниците от Софийската опера и балет, написали Локо София в
Коментари Харесай

Академик Карталов: Хибридни новини, че нашите хора са поругали паметник



Работниците от Софийската опера и балет, написали " Локо София " в Хирошима, не са осквернили самия мемориал за жертвите, а единствено са надраскали пластмасова стена , която е на огромно разстояние от постройката и ограничавала достъпа до тревна повърхност поради градеж, изясни пред НоваТВ шефът на операта акад. Пламен Карталов.

Като подправена вест дефинира той и пред БТВ вандалския акт на театралните служащи.

" Тази нервност потегли от България ", двамата чиновници сами са отишли в полицията, с цел да си признаят виновността, не са търсени от управляващите, а служителите на реда даже се разсмели, когато разбрали, че става въпрос за футболен тим.

 Феновете на
Феновете на " Локо София " в Хирошима са двама служащи на Софийската опера

Те към този момент са уволнени и не са в състава на турнето в Япония

" Аз трябваше да бъда в Канада, само че се върнах по средата на пътя . Уволних ги, тъй като и до мен пристигнаха такива хибридни вести , че нашите хора са поругали монумент, а паметникът е една стена . Няма да се откажем от нашето решение. Те са извадени от гастрола, освободени са от Софийската опера, само че това ненужно раздухване идва от нашата родина ", изясни Карталов.

" Не ги извинявам и няма да простя , тъй като те зашлевиха пестник на целия ни труд, на целия ни спектакъл. Но би трябвало да вършим разлика сред вандализъм и поругаване . Полицията в Япония споделиха, че за първи път им се случва чужденец да си признае и да се извини. Тяхната мярка е " леко безчинство ", добави той.

Случилото се не може да заличи триумфа, който артистите ни жънат в страната на изгряващото слънце. Те са изнесли 11 представления на " Турандот " и " Кармен " в разнообразни градове. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония, разяснява акад. Пламен Карталов.

 Полицията в Хирошима търси почитатели на
Полицията в Хирошима търси почитатели на " Локо София "

Мемориалът на жертвите от атомните бомбардировки е надраскан с графити

Графитите в Япония не са мотив за систематизирания каква нация сме. Нищо трагично не е станало , не би трябвало това да е следващият мотив да си кажем жестоки думи какви хора сме, защото има всевъзможни българи и такива, които драскат по стените, разяснява Любен Дилов-син пред Българска национална телевизия.

Японското общество е доста сензитивно към драскането на обществени места и работят доста тежки закони и разпореждания, изясни той.

Според артиста Александър Дойнов, " ние българите имаме саморазрушителен инстинкт . "

 Външно осъди вандализма против паметника в Япония
Външно осъди вандализма против паметника в Япония

Надписи " Локо София " се появиха на мемориала в Хирошима
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР