Програмните обновления, които трябва да запушат дупката в процесорите на

...
Програмните обновления, които трябва да запушат дупката в процесорите на
Коментари Харесай

Компютърът ви може да забави работа с 10%



Програмните обновления, които би трябвало да запушат " дупката " в процесорите на Intel, AMD, ARM, ще забавят работата на компютрите с до 10 %, демонстрират проби, осъществени и оповестени от Intel Corp. Предстои изнасянето на информация до какъв брой ще бъде забавена работата на сървърните машини, написа Bloomberg.

Резултатите демонстрират, че най-старите процесорите (тествани са три генерации обратно до 2015 г.) се показват най-зле след обновленията. Компютрите са били с операционни системи Windows 7 и Windows 10.

Публикуването им идва след изказвания на консуматори, че " кръпките " ще забавят работата на процесорите в някои случаи и с до 30 %. Intel се надява да разсее тези изказвания.

Както Money.bg заяви, разработчици, работещи и за Гугъл, откриха два пропуща в сигурността в процесори на Intel, AMD и ARM. Засегнати за съвсем всички компютри в света. Производителите на операционни системи към този момент показаха програмни обновления, посредством които рискът от сполучлива хакерска офанзива ще бъде понижен доста.

 Кошмар за Intel: Разкриха 20-годишни пропуски в сигурността в процесорите ѝ
Кошмар за Intel: Разкриха 20-годишни пропуски в сигурността в процесорите ѝ

Акциите на компанията поевтиняха с до 6,5% след известието
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР