Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Конфедерация

...
Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Конфедерация
Коментари Харесай

Румен Радев е на официално посещение в Конфедерация Швейцария

Президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Конфедерация Швейцария по покана на федералния президент Ули Маурер. Това оповестиха от Прессекретариата на президента.

Възможностите за поощряване на търговско-икономическото и капиталово съдействие, партньорството на двете страни в областта на образованието и науката, съдействието в региона на защитата и сигурността, миграцията и други въпроси от дневния ред на двустранните връзки ще бъдат измежду тематиките, които българският държавен глава ще разиска по време на срещите си в Берн.

Българският президент ще бъде посрещнат с публична гала от швейцарския си сътрудник Ули Маурер във военно-въздушна база „ Мейринген “. Двамата президенти ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Швейцария, след което ще дадат взаимна конференция.
Във военно-въздушна база „ Мейринген “ Румен Радев и Ули Маурер ще следят обучение „ Alpha Scramble “ - бърза реакция за политане със самолети FA18, при положение на тревога за нарушаване на въздушното пространство на страната.

В постройката на българското посолство в Берн президентът Румен Радев ще беседва с наши сънародници, които живеят и работят в Швейцария.

По време на формалната аудиенция българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР