През следващите дни и месеци трябва да има много сериозен

...
През следващите дни и месеци трябва да има много сериозен
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Икономиката не зависи от заведенията


През идващите дни и месеци би трябвало да има доста сериозен проект за деяние. За всички бе ясно, че есенно-зимния интервал ще бъде предизвикателство. Това е сезонът, в който вирусите се усещат в лукс. Коментарът направи някогашният здравен министър доктор Таня Андреева пред БиТиВи. По думите й всяко деяние оттук-нататък ще е дестивята по посока на по-строги ограничения. Защото, счита тя, ръководещите на се си свършили работата в точния момент. Липсва разбор кое от пролетта се трансформира в този момент, добави доктор Андреева.

По думите й аргументите за увеличените инфектирани са сложни. Ние имаме най-меките ограничения в Европа. Хигиената, дистанцията, положителното проветряване и носенето на маски са определящи, акцентира експертът.

Трябва да си дадем сметка - стопанската система не зависи от заведенията, акцентира доктор Андреева. Нашите деца са сериозен фактор за разпространяване. В учебно заведение средата не може да се управлява. Не във всяка класна стая има чешма и сапун. Това има значение. Притеснявам се и за учителите, добави тя.

Това е нещо, което ще свърши, няма да е през целия ни живот, в тази ситуация би трябвало да изберем от двете несгоди по-малката, разяснява Андреева във връзка затварянето на заведенията и онлайн образование. Трябва да сме търпеливи и внимателни, бе апелът на някогашният здравен министър.

Вероятно ще има доброволци, само че това няма да реши казуса с дефицита на фрагменти. Този проблем е от доста години. В този миг би трябвало да забележим какви ограничения ще предпазят здравите-лекарите и сестрите. За да могат те да се оправят със случаите на болнично лекуване, сподели още експертът.

Засега няма изявления, че вирусът минава през плацентата и може да болести бебенцето. Бебетата и дребните деца са пощадени от този вирус. В нашата болница има бейби взрив, описа още доктор Андреева.

И прикани: Управляващите би трябвало да се базират на научния потенциал и да не се пробват да си обезпечат обществено успокоение, оставайки тази зараза да се развива непринудено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР