Председателят Божидар Лукарски поиска да насочи партията към „консервативно-патриотична” коалиция

...
Председателят Божидар Лукарски поиска да насочи партията към „консервативно-патриотична” коалиция
Коментари Харесай

Бой на Националния съвет на СДС. Лукарски напусна

Председателят Божидар Лукарски изиска да насочи партията към „ консервативно-патриотична” коалиция с НФСБ, а структури на „ сините” желаеха оставката му.

Румен Христов и Емил Кабаивнов се считат за съществени лица на опозиционния лагер.

Кръговете към ръководителя към този момент пробваха да изключат недоволните с формалния претекст, че не са плащали членски импорт, а през днешния ден безусловно с колене и лакти стигнаха до „ сценарий” за свалянето на Лукарски – освен това, приписан на Иван Костов.

Охранители, наети от Лукарски, не допускаха публицисти до залата. „ Има хора в залата, които нямат право да гласоподават. Чакаме да изоставен залата и ще преминем към гласуване”, съобщи умерено Божидар Лукарски, който не мисли за оставка.

Зам.-председателят Емил Кабаиванов сподели, че Лукарски самичък е декларирал, че е наел охранителната компания.

Според Димо Стоянов, ръководител на регионалната конструкция на Съюз на демократичните сили в Хасково, това е опит да не бъдат позволени до съвещанието структурите, които желаят оставката на Лукарски. По думите му делегатите от тези структури образуват към 40% от гласовете в Националния съвет. Според устава на Съюз на демократичните сили пък за слагането на въпроса за оставката на ръководителя на организацията са нужни една трета от гласовете.

Заседанието стартира с мощни крясъци "Оставка " и "СДС ". И двете враждуващи страни се упрекнаха взаимно в гонене на корпоративни ползи. Заседанието бе прекъснато за 1 час, до момента в който пристрастеностите се успокоят.

В момента в залата останаха множеството от в началото присъстващите. Някои последваха Лукарски.
За водещ на Националния съвет бе определен доктор Кабаиванов. Избрани са и преброители и съвещанието продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР