"Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през

...
"Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през
Коментари Харесай

Разкрития за строежа на Алепу от Константин Греберанов: Емисари предлагаха по 5000 евро на общински съветник

"Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през 2007-2008 година, с цел да гласоподават община Созопол да продаде земята край Алепу, където през днешния ден израстна скандалния градеж на Шофьорския плаж ", сподели пред "Тази събота " Константин Гребенаров, който е някогашен общински консултант от ГЕРБ и някогашен регионален шеф на Бургас.По думите му са идвали емисари, които са предложили тази огромна сума.
Според Гребенаров евентуално някои са взели парите. „ Имаше 8-9 индивида, които бяхме срещу тогавашния кмет Рейзи и продаването на земята, казахме, че няма да гласуваме, когато влязохме, 4-ма се оказахме срещу, 12 гласоподаваха „ за “, разясни общ. съвет от ГЕРБ. Той уточни имената на 4-мата, защитили интереса на Созопол: това са Росен Деспов, Димитър Желев, Христо Бардуков и самият той.
"Първоначално желанията бяха доста положителни, общината взе участие със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който общината ще има част и ще печели средства ", изясни още Гребенаров.
Строежът стартира предходната зима. След публично неодобрение, министър председателят разпореди инспекция. Установено беше, че като укрепва свлачището, вложителят построява и ваканционно населено място и машините стопираха, само че за малко. Нови инспекции не откриха нарушаване. Стана ясно, че към този момент се строи на два стадия: първо се укрепва брегът, след това ще се построява комплексът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР