Повечето автомобилни производители, които имат свои заводи във Великобритания, се

...
Повечето автомобилни производители, които имат свои заводи във Великобритания, се
Коментари Харесай

Производители масово напускат Великобритания заради Брекзит


Повечето автомобилни производители, които имат свои фабрики във Англия, се готвят да изоставен страната поради идния Брекзит. По информация на Times, някои от тях към този момент са уведомили управляващите за желанията си.

Последни това са сторили представители на Ford, които са имали среща с премиера Тереза Мей. На нея тя е била известена, че американската компания се готви да реалокира своите индустриални мощности отвън Англия, в тази ситуация, че не бъде реализирано съглашение с Европейски Съюз за бъдещите търговски връзки.
Във Ford към този момент са подготвени с различни разновидности за произвеждане други европейския страни. От компанията са пресметнали, че Брекзит ще им коства най-малко 1 милиарда паунда. А изнасянето на производството отвън Острова ще остави без работа най-малко 15 000 души, което ще породи съществени обществени проблеми.

Подобна е позицията и на Jaguar Land Rover, откъдето към този момент оповестиха, че ще спрат производството в заводите си на Острова за 4 дни при започване на април. В компанията ще изчакат да видят какво ще се случи на 29 март, за когато е плануван Брекзит и по-късно ще подхващат идващите си стъпки.

Проблеми имат и японските производители. От Nissan оповестиха, че проектите за произвеждане на новия X-Trail в завода в Съндърланд няма да бъдат осъществени и сглобяването на модела към този момент се пренасочва към друго дружество. В компанията са подготвени да преразгледат и бъдещето на другите си модели, създавани на Острова и продавани в Европа.

На собствен ред от Honda обявиха, че се запасяват с подготвени коли и аварийни елементи, защото чакат проблеми с доставките и производството в завода в Суиндън. Трудностите ще бъдат подбудени най-много от сериозните митнически инспекции, които ще стартират след излизането на Англия от Европейски Съюз. Те сигурно ще забавят графика на завода и ще доведат до финансови загуби за компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР