Понижението на отношенията със Саудитска Арабия би било сериозна грешка,

...
Понижението на отношенията със Саудитска Арабия би било сериозна грешка,
Коментари Харесай

Майк Помпео: Понижението на отношенията със Саудитска Арабия би било сериозна грешка


Понижението на връзките със Саудитска Арабия би било сериозна неточност, написа в авторска публикация държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео в авторитетното американско издание The Wall Street Journal. " Усилията на администрацията на Тръмп за възобновяване на партньорството сред Съединените щати и Саудитска Арабия не са известни измежду американския политически хайлайф, в които политици от двете [системни американски] партии от дълго време употребяват историята на кралството, с цел да призоват за намаление на двустранните връзки. Убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в Турция докара до увеличение на сходни претенции от Капитолия и тяхната поддръжка от страна на медиите. Въпреки това, понижаването на равнището на САЩ-Саудитска Арабия биха били сериозна неточност за националната сигурност на Съединените щати и нейните съдружници ", сподели Помпео. " Кралството е значим фактор за обезпечаване на непоклатимост в Близкия изток ", написа държавният секретар на Съединени американски щати. От негова позиция " отхвърлянето на съюза сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия или намаляването на равнището на контактите ни биха принудили Рияд да се движи в вярната посока " в провеждането на вътрешната политика. " Престолонаследникът [на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман] придвижи страната в посока на промените <...> ", счита Помпео. Според него " Саудитска Арабия, както и Съединените щати - за разлика от критиците - схващат голямата опасност, която Ислямска република Иран показва на света " и се опълчват на опитите на Техеран да поддържа хутите-бунтовници в Йемен. Заедно с това ръководителят на американската дипломация обичайно упрекна Техеран за осъществяването на подривни дейности в Близкия изток и отвън него и разгласи желанието на Вашингтон да отпусне още 131 милиона $, с цел да обезпечи " спомагателна помощ в храни за Йемен ". По този метод през последните 14 месеца Съединените щати предоставиха на Йемен филантропична помощ в размер на над 697 млн. $, уточни Помпео. Понижението на връзките със Саудитска Арабия би било сериозна неточност, написа в авторска публикация държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в авторитетното американско издание The Wall Street Journal, представено от Агенция Фокус.
" Усилията на администрацията на Тръмп за възобновяване на партньорството сред Съединените щати и Саудитска Арабия не са известни измежду американския политически хайлайф, в които политици от двете партии от дълго време употребяват историята на кралството, с цел да призоват за намаление на двустранните връзки. Убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в Турция докара до увеличение на сходни претенции от Капитолия и тяхната поддръжка от страна на медиите. Въпреки това, понижаването на равнището на САЩ-Саудитска Арабия биха били сериозна неточност за националната сигурност на Съединените щати и нейните съдружници ", безапелационен е Помпео.
" Кралството е значим фактор за обезпечаване на непоклатимост в Близкия изток ", написа държавният секретар на Съединените щати. От негова позиция " отхвърлянето на съюза сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия или намаляването на равнището на контактите ни биха принудили Рияд да се движи в вярната посока " в провеждането на вътрешната политика. " Престолонаследникът на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман придвижи страната в посока на промените ", счита Помпео.
Според него Саудитска Арабия, както и Съединените щати - за разлика от критиците - схващат голямата опасност, която Ислямска република Иран показва на света и се опълчват на опитите на Техеран да поддържа хутите-бунтовници в Йемен. Заедно с това ръководителят на американската дипломация обичайно упрекна Техеран за осъществяването на подривни дейности в Близкия изток и отвън него и разгласи желанието на Вашингтон да отпусне още 131 милиона $, с цел да обезпечи " спомагателна помощ в храни за Йемен ". По този метод през последните 14 месеца Съединените щати са дали на Йемен филантропична помощ в размер на над 697 млн. $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР